Bună ziua, m am trezit că făcând parte intr o asociație de părinți ,la școală, fara să mă înscriu,fara sa semnez nimic, mi s a spus că odată înscris copilul la acea școală fac parte automat.
Întrebarea mea este :daca este legal așa ceva?nu este nevoie de acord că sa fi înscris Intr o asociație care este persoana juridică?
La intrarea în școală este afișat mare că odată înscris copilul la acea școală ești automat în asociație, de aceea am întrebat,daca școală cunoaște legea, daca e vreuna....
radumititean
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nimeni nu poate deveni "automat" membru intr-o asociatie. Calitatea de membru este strict personala (intuitu personae), nu poate fi cedata, nu poti face pe altul (decat daca ai de la el procura speciala notariala sau imputernicire avocatiala in acest sens, dar atunci el e considerat ca cere inscrierea, doar ca nu o face personal ci prin mandatar....). Orice alta interpretare ar contraveni legii si ar afecta dreptul de libera asociere garantat de Constitutie. MI se pare extrem de grav sa afli ca ai devenit membru intr-o asociatie fara sa fi cerut tu asta si fara sa fi semnat ceva. Cred ca ar trebui facuta plangere penala pentru fals, pe langa somarea acelei asociatii sa elimine din acte numele persoanei care nu a solicitat inscrierea....
Buna seara.
Eu nu inteleg dece va deranjeaza ca sunteti membra a asociatiei. La sedinte,parintii discuta diverse probleme legate de copii. Nu doriti sa stiti ce se discuta si sa contribuiti cu propriile idei?
Aceste asociatii sunt constituite din parintii elevilor. Anumite lucruri nu se pot face in lipsa asociatiei. Daca scoala nu ar avea asociatie de parinti copiii ar fi cei care pierd.