avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... M-am trezit că fac parte din asociația de părinți ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

M-am trezit că fac parte din asociația de părinți fără să mă înscriu, fără să semnez nimic. Este legal așa ceva?

Bună ziua, m am trezit că făcând parte intr o asociație de părinți ,la școală, fara să mă înscriu,fara sa semnez nimic, mi s a spus că odată înscris copilul la acea școală fac parte automat.
Întrebarea mea este :daca este legal așa ceva?nu este nevoie de acord că sa fi înscris Intr o asociație care este persoana juridică?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 21:54, 12 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect sa va bage automat. In asociatia de parinti se inscriu doar parintii copiilor care vor sa beneficieze de acele avantaje.
La intrarea în școală este afișat mare că odată înscris copilul la acea școală ești automat în asociație, de aceea am întrebat,daca școală cunoaște legea, daca e vreuna....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu poate deveni "automat" membru intr-o asociatie. Calitatea de membru este strict personala (intuitu personae), nu poate fi cedata, nu poti face pe altul (decat daca ai de la el procura speciala notariala sau imputernicire avocatiala in acest sens, dar atunci el e considerat ca cere inscrierea, doar ca nu o face personal ci prin mandatar....). Orice alta interpretare ar contraveni legii si ar afecta dreptul de libera asociere garantat de Constitutie. MI se pare extrem de grav sa afli ca ai devenit membru intr-o asociatie fara sa fi cerut tu asta si fara sa fi semnat ceva. Cred ca ar trebui facuta plangere penala pentru fals, pe langa somarea acelei asociatii sa elimine din acte numele persoanei care nu a solicitat inscrierea....
Mulțumesc mult
Buna seara.
Eu nu inteleg dece va deranjeaza ca sunteti membra a asociatiei. La sedinte,parintii discuta diverse probleme legate de copii. Nu doriti sa stiti ce se discuta si sa contribuiti cu propriile idei?
Aceste asociatii sunt constituite din parintii elevilor. Anumite lucruri nu se pot face in lipsa asociatiei. Daca scoala nu ar avea asociatie de parinti copiii ar fi cei care pierd.

Alte discuții în legătură

Obligati sa donam la scoala paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Fiica mea este eleva intr-o scoala unde, in fiecare an scolar, suntem obligati sa donam 400 lei, daca avem un singur copil inscris in acea scoala ... (vezi toată discuția)
Membrii noi intr-o asociatie de parinti legian legian Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva aspecte legate de o asociatie de parinti. Membrii fonadatori sunt 3 pers...dar se doreste aderarea de noi parinti ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)