Bună ziua, m am trezit că făcând parte intr o asociație de părinți ,la școală, fara să mă înscriu,fara sa semnez nimic, mi s a spus că odată înscris copilul la acea școală fac parte automat.
Întrebarea mea este :daca este legal așa ceva?nu este nevoie de acord că sa fi înscris Intr o asociație care este persoana juridică?
Particip la sedinte,asta nu înseamnă că accept sa mi se impună,sau fiu introdusa în vreo asociație ,oricare ar fi ea.
Copii nu au de pierdut, SCOALA are, să faceți diferența.....atâta timp cât mâna întinsă primește bani și fără a spune ,, o poveste,, continua sa o facă, e mai ușor decât să faci proiecte cu fonduri nerambursabile, banii negri fara chitanțe se pierd mai ușor pe la finanțări de partide, nu i așa?și asta o spun pt că am pățit o cu valuta ceruta la școală și folosita pt altceva....
Concluzia ar fi că ,școală dorește, strângerea de fonduri prin asociații, realizarea de contracte de angajare a diferite persoane,diferite chestii pe care ea este obligată sa le faca prin regulamentul minsterului.Nu sunt obligata sa fiu angajată la negru a scolii nici finanțatoare ei.
Mentalitatile comuniste cu fondurile școlii pt unii care nu au probleme cu copii la școală ș au terminat, rămân ceilalți care au, să continue să împingă banul.
Probabil la scoala dvs lucrurile nu sunt OK .Eu stiu ca tocmai,in sedintele cu parintii acestia sunt cei care stabilesc nevoile scolii( clasei) si sumele cu care parintii ar trebui sa contribuie. Daca nu sunteti membra a ascosiatiei,nu puteti participa la sedinte. Si daca nu este asociatie,nu se pot elibera chitante pentru sumele primite si cheltuite. Toate astea insa le discutati la scoala in cazul in care ceva este incorect. Se mai fac si abuzuri. Spuneti-va parerea acolo,in scoala,in sedinte. Fiind toti parintii prezenti,aveti curajul opiniei si veti fi sustinuta si de altii.
Particip la ședințe fara a fi membru, dau bani și nu primesc chitanțe etc așa că nu sunt multe ok, de profitat profita doar școala, Necesarul îl stabilește școală, să se reamenajeze curtea, să se angajeze portar plătit de parinti...