avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot renunta la avocat pt. a ma putea reprezenta singur?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot renunta la avocat pt. a ma putea reprezenta singur?

Buna ziua.

As dori sa stiu daca pot renunta la avocat la urmatorul termen pt. a ma reprezenta singur (este vorba de recurs). In cazul in care ma pot reprezenta singur, fiind o persoana nelicentiata in drept am vreo limitare in a ma apara in fata instantei sau in a depune si concluzii scrise?

In cazul in care nu se poate si trebuie neaparat sa fiu reprezentat de avocat, pot macar insoti avocatul in fata instantei pt. a sustine cateva argumente sau pt. a interveni cand nu stie ce sa raspunda (din cauza nesimtirii de a studia dosarul)?

Intreb pt. ca trebuie neaparat sa intervin si sper sa se poata prin una dintre variantele de mai sus (preferabil prima) deoarece in caz contrar o sa pierd procesul doar pentru simplul fapt ca am avut ghinionul sa nimeresc o persoana extrem de nesimtita si nepasatoare(la termen nu cunostea actele din dosar si nu a stiut ce sa raspunda la intrebarile domnului presedinte). Sper sa ma pot apara singur pentru ca as fi perfect capabil sa fac acest lucru si am 200% sanse de reusita fata de avocatul actual.

Tin sa mentionez ca nu am negociat onorariul si nu am cautat nici cel mai mic pret. Si in avocatura ca si in celelalte domenii de activitate (ex. medicina sau la polul opus constructiile) serviciile din tara asta sunt la pamant.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Victor0101 , utilizator 17:49, 6 Octombrie 2018
Aveti dreptul de a va apara singur daca nu aveti avocat fiind vorba de un proces civil.
Este insa bine sa stiti ca are o importanta deosebita motivarea in scris.

Daca aveti avocat angajat e posibil ca instanta sa nu va lase sa vorbiti dar sunt instante si instante...
Nu trebuie să generalizați!
Există atât avocați, cât și medici foarte competenți.
Vă puteți schimba avocatul sau încercați să solicitați instanței să vă dea și dvs cuvântul pe fond.
Evident ca mai exista si persoane foarte competente in meseria lor, tocmai de aceea am si spus ca "am avut ghinionul sa nimeresc o persoana extrem de nesimtita si nepasatoare", doar ca in aceasta tara sunt din ce in ce mai greu de gasit.

Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa ma reprezint singur, fara avocat. vbogdan vbogdan Am dat statul in judecata pentru despagubiri la valoarea de circulatie a unui apartament nationalizat pe care l-am pierdut in instanta. Am castigat la fond ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pensionar, va rog sa-mi spuneti ce șanse am într-un ... blero blero Buna ziua, Pensionar, Va rog sa-mi spuneti ce șanse am într-un proces cu autoritățile statului(ministerul muncii,guvern, casa națională de ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa solicit curatela?? aidu aidu Depun certificat medical de la psihiatru. Si sustin ca ma terorizeaza judecatoarea, ca zbiara la mine si mi-a dat 3 amende de 500 lei. Urmeaza sa declar ... (vezi toată discuția)