avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Amenda SPIT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Amenda SPIT

Buna ziua,

Am urmatoarea speta. Se da o firma care este in insolventa. SPIT-ul poate cere achitarea unei amenzi pe numele societatii juridice de catre proprietari?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Helena_18 , utilizator 14:05, 6 Octombrie 2018
Pentru a putea raspunde cat se poate de corect, va rog sa scrieti mai multe detalii.

Presupun ca SPIT este acronimul directiei de impozite si taxe locale din cadrul primariei.

In principiu, fiecare persoana raspunde pentru faptele si actele proprii, deci nu poate fi amendata o persoana fizica pentru o persoana juridica.

Va asteptam cu detalii.
Va multumesc pentru raspuns! Ce alte detalii ar fi necesare pentru o situatie mai clara?

Va multumessc!
Raspunderea organelor de conducere pentru obligatiile societatilor poate fi angajata in 2 situatii:
- in cadrul procedurii insolventei ca urmare a admiterii unei cereri de obligare la plata a organelor de conducere sau
- prin procedura prevazuta de codul de procedura fiscala de atragere a raspunderii administratorului.
Va aflati in vreuna dintre situatii?
Din fericire nu este cazul aici. Va multumesc din suflet pentru suport si promptitudine.

Va doresc weekend linistit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecintele falimentului djohn75 djohn75 As avea si eu nevoie de putin ajutor. In 2007 am infiintat cu un alt prieten o societate comerciala (SRL) care a functionat cam pana in decembrie 2008, ... (vezi toată discuția)
Atragere raspundere patrimoniala ghiumusa ghiumusa buna ziua, proces cu dir. taxe si imp. pentru neplata chiriei unui teren DGITL a dat in judecata firma cu atragerea raspunderii administratorului precum si a ... (vezi toată discuția)
Atragere raspundere personala irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Puteti sa imi explicati si mie ce presupune atragerea raspunderii personale ( in calitate de administrator al unei societati in ... (vezi toată discuția)