avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Miros ghena si gandaci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Miros ghena si gandaci

Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea gunoiului. Mentionez ca nu exista niciun fel de aerisire, nicio fereastra. Mai mult, acea camera are o usa care sta mai mult deschisa, iar capacul de la tobogan mai mult ridicat (vecini educati). Neexistand nicio cale de a patrunde aer proaspat pe scara blocului, permanent este un miros insuportabil de gunoi, permanent sunt gandaci care ies de acolo si o iau peste tot spre apartamente.

Ce se poate face? Presedintele/administratorul spune ca nu se poate face nimic. As putea sesiza directia de sanatate publica? Macar daca s-ar inlocui usile cu unele etanse de termopan tot ar fi mai bine, desi cel mai bine ar fi sa se desfiinteze acest focar de infectie. Neexistan aerisire de niciun fel pe toata scara, singurul aer este viciat de ce vine de la gunoi.
Cel mai recent răspuns: GIUGU , utilizator 13:05, 2 Aprilie 2021
Va confruntati cu problema care exista si la multe alte imobile de locuit in comun
Sesizarea autoritatii mentionate se poate finaliza cu eventuala amendare a asociatiei de proprietari,respectiv inclusiv a dv
Incercati sa discutati cu presedintele de asociatie sa solicite ingrijitorului/femei de serviciu sa spele mai des,sa se asigure ridicarea gunoiului menajer cat mai des si sa se practice o curatenie in subsol
Constientizati ca orice interventie/ imbunatatire la partea comuna de imobil de locuit in comun,
se concretizeaza prin obligarea la plata de cote parti-sume pe care majoritatea covarsitoare a proprietarilor nu sunt interesati sa le suporte,mergand pe principiul ca proprietatea si interesul lor este strict in apartament
Conditionat de topografia spatiului,analizati si discutati cu presedintele de asociatie varianta executarii unor aerisiri-similare celor realizate pentru hote sau centralele termice
Incercati sa puneti afis pe fiecare ghena sa inchida usa la ghena si sa inchida capacul de la topogan, sa nu mai arunce sticle de plastic care infunda tubulatura si gunoiul ramane intre etaje, angajati o persoana care dupa plecarea ingrijitorului si in zilele lui libere sa mai schimbe cazanele dupa umplere si sa le scoata afara cand sunt pline ca sa nu mai miroasa.
Pentru gandacii din subsol si din ghene, cumparati o pompa de 5 litri si otrava pentru gandaci (sunt fiole in piata) iar un vecin mai cumsecade poate sa dea foarte simplu, nu trebuie sa chemate firme care sa va jupoaie de bani si sa nu faca nimic.
Asa facem noi si toata lumea este multumita, nu sunt povesti.
Noi am scos tubulatura si-am desfiintat acest sistem de gunoier. Asa a aparut la fiecare etaj cate o boxa pe care am inchiriat-o. Am scpat de gunoi si miros in casa scarii avand acum si venituri suplimentare din exploatarea proprietatii comune.
cum ati reusit sa convingeti lumea sa renunte la tobogan? Exista vreo lege ca in cazul in care aceasta ghena acest tobogan pune in pericol sanatatea publica, sa cer desfiintarea lor?
Eu il felicit pe @Adriantot ca a reusit, problema este sa ii educati sa duca gunoiul jos la tomberon, sa nu il arunce pe geam, ca dati din lac in put, vor fii mormane de gunoi in jurul blocului, caini si pisici dupa mancare si mirosuri pe masura.

Alte discuții în legătură

Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Ghena focar de infecție Thinina Thinina Cu respect, Expun caz Am reclamat o ghena infecta de 4ani Nimic, O ghena interioara de bloc cu tubulatura veche și infecta, un focar de infecție cu ... (vezi toată discuția)
Cum ati procedat la desfiintarea tubulaturii (toboganului) de gunoi? CipM CipM Am gasit prin forum referinte cu privire la desfiintarea toboganului de gunoi. Ar fi interesant de aflat de la cei care au trecut prin asa ceva cum anume s-a ... (vezi toată discuția)