mury88 a scris:
Pai, daca scria alb pe negru doua fapte pe care nu le-am comis, iar eu evidentiind fapta pe care am comis-o, am fost sigur ca judecatoarea poate citi limba romana si poate vedea ce s-a intamplat. In fine, s-a intamplat, e trecut. Eu vreau sa stiu ce pot face in continuare ! Trebuie sa existe o institutie care poate vedea ca in urma unor falsuri eu trebuie sa platesc pentru ceva ce nu s-a intamplat !
Îmi pare rău pentru dvs, însă apărarea pe care v-ați acordat-o a fost greșită:
- dvs chiar ați circulat pe sens opus, faptă prevăzută de art. 101 lit. d). Faptul că, într-unul din actele completate de lucrătorii de la BPR, este menționată lit. c) reprezintă o greșeală materială care nu schimbă datele, fapta rămâne;
- același lucru în ceea ce privește completarea greșită de către doamna care v-a lovit a formularului de declarație, fiind tăiat „nu am consumat” nu înseamnă că ar fi consumat băuturi alcoolice, este doar o greșeală. Consumul de alcool este constatat de către agentul de poliție, cu aparat alcoolscopic, nu v-a pus și pe dvs să suflați?:
- trebuia să fi mizat pe indulgența instanței, solicitând anularea sancțiunii complementare, arătând că recunoașteți fapta, că ați achitat amenda, că vă este necesar permisul pentru întreținerea dvs și a familiei. Se putea motiva că ați fost dirijat prin stație, că ați intrat pe sens unic fără să observați indicatorul de interzicere (poate era mascat de un copac, sau poate era orientat în altă direcție, etc), că sectorul de drum nu vă permitea mersul cu spatele, o dată intrat, etc.
Ați greșit încă de la început, trebuia să încheiați amiabil incidentul, fie dându-i asigurarea, fie o sumă rezonabilă de bani (mai ales că cealaltă mașină avea daune minore), problema e că nu v-ați recunoscut niciun moment vinovăția. Acum, nu mai dați vina pe instanță sau pe poliție, fiți reponsabil și asumați-vă consecințele faptelor dvs!
Nu mai puteți face nimic acum, dacă ați fi predat permisul în termen, ați fi putut solicitata reducerea la 30 de zile a suspendării, altfel vi s-au adăugat 30 de zile și nu mai puteți cere reducerea.