avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu probleme

Buna ziua!
Am divortat iar acum urmeaza partea cea mai grea,partajul. am o serie de intrebari la care sper sa primesc un raspuns cat de cat multumitor.Am sa va spun poveste , ne-am casatorit , initial am stat cu chirie iar dupa un an ne-am hotarat sa ne facem o casa.am facut demersurile pentru a lua bani de la bancaiar in 2006 am primit banii mult asteptati.pentru a construi casa a trebuit sa cumparam terenul si nu aveam bani si ca urmare socrii ne-au dat banii necesari.am inceput constructia cu credit ipotecar pe numele sotiei in valoare de 13000 euro,,este mai tanara cu 10 ani si s-a putut incadra la valoarea asta si datorita faptului ca avea salariul minim mai mare decat mine si un credit de nevoi personale pe numele meu in valoare de aproape 6000 euro..ca sa terminam casa au contribuit fratele meu si parintii mei cu bani dar fiind de buna credinta ajutorul a venit cu bani dati in mana nu prin banca cum a procedat fosta sotie. Banii pe care i-am primit de la socrii au venit prin transfer bancar deoarece socrii locuiau in Iasi iar noi in Constanta.Contributia mea la constructia casei in valoare mai mica dar am contribuit efectiv la constructia casei prin munca.
Doresc sa stiu care sunt sansele ca acest partaj sa fie echitabil tinand cont de contributiile amandurora precum si de ajutorul dat de familie pentru ca fosta sotie nu vrea sa impartim 50-50 %,doreste sa impartim 75% ea si eu 25% in fata unui notar public altfel ininteaza actiunea de partaj
-
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
lungan_ro_1961, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 21:27, 4 Octombrie 2018
In instanta se va partaja 50%-50%.
Atat unii cat si ceilalti aveti martori si probe.
Cuantificati munca dvs si nu uitati ca manopera este de 2* mai scumpa decat materialele.
În instanță se va împărți în funcție de contribuția efectivă, nu 50%-50%, o afirm cu tărie din jurisprudență (doar în ipoteza în care nu se face dovada contribuției fiecăruia se va dispune în acest sens).
Dar într-adevăr și munca poate fi suceptibilă de evaluare pecuniară!
Dacă nu vă convine procentul, vă rămâne deschisă varianta unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - socrii au contribuit la casa flo8200 flo8200 Am primit donatie de la parinti, pe numele meu, un teren. Tot parintii mei au construit subsolul si parterul. Socrii au construit etajul si acoperisul. Totul ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters86398 ContSters86398 bun ziua as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Valoarea de partaj este din momentul divortului? vasile-2011 vasile-2011 Valoarea de partaj este din momentul divortului? Daca valoarea unui apartament bun comun a crescut dupa data divortului, la partaj se considera valoarea ... (vezi toată discuția)