avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gangul unui bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gangul unui bloc

Ce statut are gangul unui bloc, poate fii inchiriat, inchis pentru a face un spatiu comercial sau cumparat? Daca gangul (este trecerea spre curtea interioara a blocului) este blocat de un zid pentru ca s-a facut un spatiu comercial, trebuie aprobarea Primariei si a constructiei?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:50, 7 Octombrie 2018
gangul reprezinta parte comuna conform proiect tehnic constructie
Pentru modificari constructive fata de proiectul initial sunt necesare acordul asociatiei de proprietari,proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Gangul fiind trecere spre curtea interioara a blocului nu este parte comuna locatarilor din bloc ci domeniu public.
Fiind cale de comunicare conform proiect initial, o astfel de constructie nu va primi aviz/ autorizatie ISU-psi. In caz de incendiu sau necesitate de evacuare din curtea interioara a blocului, o constructie in acest gang va bloca actiunea.
Sesizati ISU si primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru existenta spatiului comercial (daca deja este construit) in vederea obtinerii dispozitiei de demolare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari interioare la apartament lazindaliborca lazindaliborca Buna,as vrea sa renovez apartamentul,aici intra desfiintarea/demolarea a 10-15 cm din unul dintre zidurile de rezistenta a blocului,demolarea si constructia ... (vezi toată discuția)
Prin spatele blocului era o trecere de 2,5-3 m latime care a ... Cornea444 Cornea444 Prin spatele blocului era o trecere de 2,5-3 m latime care a fost blocata de vecinul de la parter cu doua garduri, din care a rezultatat o mini curte. Trecerea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)