avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MODIFICARE PROGRAM DE LUCRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MODIFICARE PROGRAM DE LUCRU

Buna ziua,
Am o nelămurire si anume daca timp de 12 ani am avut un anumit program la locul de munca de 3 zile la 12h cu 3 de liber si tot asa (1h pauza de masa) , area manager de zona ne poate modifica acest program la unul de 12/24; 12/48 .Precizez ca atat noi angajatii, cat si directorul de magazin suntem pt nemodificarea graficului si rămânerea la 3 zile cu 3 liber.
Motivul invocat de area manager este că programul nostru de 3 cu 3 este ilegal . După 12 ani, e ilegal? Nu cumva este altceva la mijloc?
Vreau sa stiu daca exista o baza legală intr adevar care ne obligă să modificăm graficul de serviciu din 3 cu 3 la 12h in 12/24 12/48...(numărul orelor de munca este realizat lunar)
Multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 8 Octombrie 2018
Acel program de munca avut pana acum , este mentionat in c.i.m. ?
Da
Scrie asa in contract:
a)Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza : 8h/zi sau ture de 3 zile a 11 ore/zi program de la 7-19/19-7 din care o ora pauza , urmate de 3 zile libere si INEGAL 12/24, 12/48
b)Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil...
Sa inteleg ca aveti o repartizare alternativa ? Nu am intalnit asa ceva in practica...ar fi bine sa solicitati sprijinul ITM-ului.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Programul diferă în funcție de post , sunt 3, 4 persoane din cele 22 care au program de 8 h cu 2 libere, restul suntem la 12h 3 cu 3 , însă observ ca este precizat si programul de 12/24 12/48
Astăzi am vorbit cu un reprezentant de la sindicat si a spus că programul de 3 cu 3 n ar fi ilegal dar se dorește această schimbare pe toată țara de la vârf și in contractul colectiv de munca
Si ca sunt pe principiu"cui nu i convine e liber sa plece!"
O sa incercam ceva cu sindicatul , însă șansele de reușită nu sunt tocmai in favoarea noastră...
Este de reținut si informarea la ITM , însă credeți că putem cere astfel de informații? Adică vom gasii un raspuns in aceasta problema?
Veti gasi un raspuns la ITM /Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie sa te tina 12h la munca fara pauza de masa si fara sa parasesti magazinul? roxxi roxxi Am o nelamurire:eu lucrez intr-un magazin cu un pogram de functionare de 12 ore pe zi.Astazi s-a trezit sefa mea ca nu mai avem voie nici sa parasim magazinul ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru la calculator in institutii cu flux continu (rafinarie) stanca1967 stanca1967 Timpul actual de lucru este de 12ore lucru 24 ore liber 12ore lucru 48 ore liber . Intrbarea mea este? Este legal ca in unitatile cu flux continu sa se ... (vezi toată discuția)
Pontaj 12/24 zile sambata duminica compensare zile libere+spor 1% carmevera carmevera Va rog daca se poate sa ma ajutati,am urmatoarea problema lucrez la un restaurant unde o parte din angajati lucreaza 12/24 .o zi lucreaza o zi sunt ... (vezi toată discuția)