avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere imobil fara notar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere imobil fara notar

Buna seara,

Doresc sa inchiriez un imobil, iar proprietarul spune ca:
1) nu e neaparat nevoie de notar (ceea ce am vazut si eu la o cautare Google a legislatiei deci pare a fi ok)
2) va inscrie acel contract la financiar (asta spune acum, inainte de semnare...cel putin)

Intrebarea mea este: in cazul in care NU inscrie contractul la financiar, pot eu avea de suferit cumva sau doar el va fi penalizat? Este contractul inca valabil daca nu e inscris la fisc?
Mentionez ca respectivul contract este scos la imprimanta de proprietar in momentul inchirierii. Atasez prima si ultima pagina (cu datele personale ascunse)
[ link extern ]
[ link extern ]

Mersi mult!
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
Alex_29, utilizator
Cel mai recent răspuns: geanina tartagan , utilizator 02:21, 19 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepand cu 23 martie 2018 ,data intrarii in vigoare a OUG 18/2018,proprietarii care inchiriaza imobile nu mai au obligatia inregistrarii contractului la ANAF ci doar declararea venitului rezultat din inchiriere.Dumneavoastra puteti eventual sa-i solicitati sa va faca dovada ca a depus aceasta declaratie.In ceea ce va priveste va este suficient contractul semnat de parti.
Multumesc!
Buna ziua, daca contractul de inchiriere nu a fost declarat la finante chiriasul poate intinpina vro problemă?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din partea cui i sa intampine probleme? Chiriasul trebuie sa respecte clauzele din contractul de inchiriere,altfel proprietarul poate denunta unilateral contractul. Proprietarul are aceleasi obligatii fata de chirias,plus declararea venitului la ANAF si achitarea impozitului pe venit si contributii. Daca acesta din urma nu inregistreaza contractul sau nu declara venitul e problema lui cu ANAF, Intre proprietar si chirias functioneaza legea partilor,adica contractul declarat sau nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

În calitate de chiriaș dvs va trebui sa respectați clauzele contractuale.
Dacă proprietarul depune declarația unica la Anaf sau nu, nu va interesează și nici nu va afectează pe dvs. El va răspunde pentru aceasta neîndeplinire a obligației.
Și, într-adevăr, nu este obligatorie prezenta notarului pentru a încheia contractul de închiriere.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat

Alte discuții în legătură

Imprumutul de folosinta (comodat) cu clauza de inchiriere capriciu1 capriciu1 Buna ziua: 1. Sunt proprietar al unui locuinte. As dori sa stiu daca este legal sa inchei un contract de comodat (imprumut de folosinta) cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)
Rezidenta kriss2304 kriss2304 Buna seara! As dori sa aflu pasii pentru a fi in legalitate privind inchirierea unui apartament. Nu locuiesc in judetul natal si as dori sa inchiriez un ... (vezi toată discuția)