avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate da declarație de renunțare la moștenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate da declarație de renunțare la moștenire după 4 ani de la deces?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare referitoare la o declaratie de renuntare la mostenire.
Este vorba de un apartament, al bunicilor mei. Dupa moartea bunicului s-a facut succesiune, iar mostenitori sunt sotia (bunica mea) si cei doi copii (mama mea si unchiul meu). Dupa decesul bunicii mele nu s-a facut succesiune. Acum am vrea sa facem succesiunea dupa bunica si dupa mama (decedata in august 2018). Tatal meu va da o declaratie de renuntare la mostenire.
Intrebarea mea este: Unchiul meu poate da si el declaratie de renuntare la mostenire, chiar daca au trecut 4 ani de la decesul mamei lui?
Citisem undeva ca aceasta renuntare ar trebui data in primele 6 - 12 luni de la deces.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:43, 8 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar pentru ingraditudine. Adica: atentat la viata lui, cruzimi, injurii etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinte cu copii Teodor.Popescu Teodor.Popescu Buna ziua, Tatal meu a murit si pe urma lui a ramas un apartament care e co-proprietate cu mama mea. Mama tatalui a murit, iar tatal tatalui a divortat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Succesiune deduanca deduanca Buna ziua. Tata e mort de 10 ani. Mama si fratele (am doar 1 frate),vor sa mi cedeze apartamentul mie. Fratele meu nu trăiește in Romania. Vine rar pt putin ... (vezi toată discuția)