avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Pot reprezenta in prima instanta daca nu sunt in ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Pot reprezenta in prima instanta daca nu sunt in tabloul consilierilor juridici?

Buna ziua,
Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor juridici, dar vreau sa stiu : pot apara o persoana fizica intr-un proces civil la prima instanta?
Va multumesc.
Ceea ce am postat mai sus se refera la mandatarul neavocat ... situatie in care poate intra si un c.j ce poate reprezenta pe baza unei procuri o persoana fizica.
Sunt extaziat cand observ cum consilierii juridici se autolimiteaza, un consilier juridic poate reprezenta prin procura judiciara orice persoana fizica in orice materie de drept - mai putin penala, informativ art. 64 alin. 4 cod procedura civila.
A prelua un cometariu unilateral dintr-un tratat tocmai pentru a fi a n a oara limitati ca oia neagra a dreptului e lamantabil .
O problema simpla in drept ar fi : rezultanta modului de a reprezenta si sustine o cauza/aparare in interesul drepturilor generale si procesuale ale partii NU cine ( bun cu respectarea unor conditii de forma si fond ). a se vedea in general modul si dreptul de a fi reprezentata o parte in dreptul european .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)
Pot sa reprezint un prieten in instanta? ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua , am o intrebare , vreau sa stiu daca pot si in ce conditii sa reprezint un prieten in instanta , acesta fiind plecat din tara in perioada ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cristina/BZ cristina/BZ Sunt intr-un proces cu o societate comerciala. Rog raspuns competent cu multumiri anticipate la urmatoarele intrebari: - Regulamentul de ordine interioara ... (vezi toată discuția)