avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot dona sau cesiona dreptul de cumparare al unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot dona sau cesiona dreptul de cumparare al unui apartament inainte de intabulare ?

buna ziua ! Mama mea a cumparat un apartament intr-un bloc nou in curs de executie prin antecontract de vanzare cu TVA 5%. In august 2018 mama a decedat si blocul nu era inca terminat,iar eu, ca unic mostenitor, am mostenit acesta promisiune de vanzare. Mentionez ca eu am cumparat acum 3 ani o locuinta cu TVA 5%. Ca urmare va intreb daca eu pot dona fiului meu acest drept de cumparare sau cesiona unui tert si in caz ca "Da", eu voi cesiona cu TVA 5% sau recalculat cu TVA 19% ?

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare apartament cu tva 5% mostenit Sarah01 Sarah01 buna ziua ! In lun mai 2017 mama mea a cumparat un apartament intr-un bloc nou in curs de executie prin antecontract de vanzare cu TVA 5%. In august 2018 mama ... (vezi toată discuția)
Cesionare antecontract vanzare-cumparare Cump Cump Buna ziua, Am semnat un antecontract de vanzare cumparare a unui apartament nou. Pretul apartamentului a fost calculat cu TVA 20%. Deasemenea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca in 2015 am achiziționat un imobil,nu mai știu ... Dodox Dodox Buna ziua. Daca in 2015 am achiziționat un imobil,nu mai știu ce TVA a fost aplicat. iar in 2024 am încheiat un antecontract pentru un alt apartament.pe ... (vezi toată discuția)