avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot recupera banii pe care mi-i datoreaza un fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot recupera banii pe care mi-i datoreaza un fost angajator?

Buna ziua.
In data de 04.06.2018 m-am angajat la o firma in cadrul dep, achizitii cu contract de munca pe o perioada nedeterminata, cu perioada de proba de 90 zile.
Conditia angajatorului, nenegociabila, a fost sa lucram in urmatorul mod: salariul minim pe economie stabilit prin CIM iar restul, adica 80% din suma negociata, facturabil la finalul fiecarei luni din firma (SRL) pe care o detin ca actionar si administrator.
Dupa 87 de zile de munca, angajatorul a decis sa inchidem colaborarea si prin urmare si CIM conform clauzei perioada proba 90 zile.
Salariul aferent CIM l-am primit, insa suma stipulata in ultima factura, adica din 31.08.2018 nu au platit-o si nici nu au de gand sa o plateasca.
Factura a fost semnata si stampilata de catre angajator.
Pentru modul de lucru colaborare, cu factura, mentionez ca am avut contract incheiat intre parti si factura este emisa si acceptata in perioada in care contractul inca isi producea efectele.
Daca nu vor sa plateasca de buna voie, va rog sa-mi dati cateva indicatii despre caile prin care as putea sa recuperez suma pe care ei mi-o datoreaza.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 15 Octombrie 2018
In acest caz, suma stipulata in ultima factura in baza carui contract se acorda ?
In baza contractului de colaborare, nu in baza CIM.
În acest caz, va trebui sa promovați o acțiune în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! cristin20 cristin20 Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba =contract durata determinata? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Un contract de munca incheiat pe durata nedeterminata, dar cu o clauza speciala in care este specificat ca timp de 90 de zile angajatul se afla in ... (vezi toată discuția)
Clauza de ne-concurenta in cim buiavasi buiavasi Buna seara As dori sa imi precizati si mie daca , dupa incetarea cim, respectiv pentru o perioada de 6 luni, salariatul in cauza mai poate lucra in alta parte ... (vezi toată discuția)