avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract la distanta diferit de oferta acceptata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract la distanta diferit de oferta acceptata

Am primit o oferta telefonica de la Vodafone pe care am acceptat-o (tel gratis + cartela Vodafone, pt care urma sa platesc 62 lei lunar, 2 ani fata de aprox 40 lei cat era ab actual). Primesc pachetul si contractul, dar nu il citesc. Primesc factura cu 178 lei - in detalii 2 abonamente si rata telefon. Trimit solicitare pe email la Vodafone ca factura si contractul nu corespund ofertei acceptate de mine si ca pt probare sa imi trimita inregistrarea acceptului meu. Se zapacesc in raspuns (initial imi spun ca telefonul e gratis, dar apare pe factura pt o evidenta clara a terminalelor de catre Vodafone; apoi ca de fapt costa 143 euro; ca de fapt contractul e la magazin, nu la distanta etc). Nu imi trimit inregistrarea , dar imi spun ca pot renunta la pachet, aceasta fiind singura solutie pe care mi-o ofera. In prezent contest atat contractul ce nu corespunde cu oferta acceptata de mine, cat si factura aferenta abonamentului neacceptat (termenul de plata a trecut, iar eu am platit numai partea aferenta ab pe care il aveam initial), dar care ei spun ca trebuie platita in intregime. Ma gandesc sa accept rezilierea contractului neacceptat de mine, dar mi-e teama de eventuale costuri ascunse. Mi-au comunicat ca factura trebuie platita si ca eventuale reduceri vor fi calculate dupa restituirea telefonului si inchiderea abonamentului.
Va rog sa imi spuneti ce drepturi am eu in aceasta situatie, daca contractul ce nu corespunde cu oferta are efecte juridice si daca Vodafone poate pune poprire pe pensie pt neplata facturii . Vodafone are obligatia de a respecta oferta propusa telefonic, daca nu respecta ce este de facut, o reclamatie ANPC ar ajuta ?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Alte discuții în legătură

Inselat de vodafone romania cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua, In data de 11.09.2014, am fost contactat de angajatii Vodafone Romania. Mi-au propus semnarea unui contract pe 2 ani, pentru un abonament de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom romania Rrs Rrs M-am lovit de o problemă care, cel puţin mie, mi se pare puţin absurdă. Pe la sfârşitul lunii Ianuarie, m-a contactat un reprezentant Telekom care ... (vezi toată discuția)