avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract vodafone
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract vodafone

Buna ziua,

va contactez pentru un sfat / eventuala reprezentare într-o problema legata de rezilierea unui contract cu operatorul de telefonie mobilă Vodafone.
De la început trebuie sa mentionez ca abonamentul este încheiat pe persoana juridică.
Pe scurt: in august anul trecut am încheiat un abonament (prelungire abonament) pentru un nr de telefon la care am achiziționat si un terminal. In discuțiile avute le-am explicat că eu locuiesc in Germania si am nevoie de o oferta prin care sa nu intru sub incidența politicii de utilizare rezonabilă care cere sa folosesti cartela mai mult in tara decât în străinătate. Am fost asigurat că totul e ok si asa a fost până luna trecută cand am fost înștiințat că vii fi supra taxat pentru orice serviciu de telefonie.
Am luat legatura cu reprezentantul Vodafone care se ocupă de contul meu si care mi-a facut oferta inițială si mi-a zis ca se mai schimba conditiile si nu poate face nimic. Tot ce pot face, a zis el, e sa închid telefonul si sa nu il mai folosesc. Am cerut rezilierea contractului și am fost refuzat. Le am trimis o cerere scrisă la care am primit nr de înregistrare.
Mi-au spus că trebuie să plătesc o taxă de 465€ care e taxa de închidere abonament compusă din 9*35€+150€ taxă cum ca am luat telefon la oferta. 9 reprezintă lunile rămase până la expirarea contractului si 35€ abonamentul lunar fara TVA.

Intrebarea mea este daca este corecta taxă aplicată sau abonamentele se pot închide fara taxe?

Ca multumesc mult pentru ajutor!

Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
nooXcape, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:10, 26 Octombrie 2019
Exista vreo dovada a faptului ca ati negociat acea clauza legata de utilizarea in afara tarii?
Daca ar exista, ar fi proba in instanta si ar fi mai simplu.

Legat de suma de plata: daca ati beneficiat de telefon mobil, este normal sa il achitati (deci cei 150 euro ar trebui achitati, pentru ca ai beneficiat de un aparat de la ei); in privinta taxei de reziliere cu lunile ramase, acolo puteti scapa. Trebuie sa discutati cu cineva de specialitate, sa studieze contractul si sa notifice Vodafone de intentia dvs. (de a achita contravaloarea ramasa pt telefon, dar nu si taxa de reziliere calculata la lunile de abonament ramase). Practic, pentru diferenta de aproximativ 300 euro trebuie sa va judecati cu ei daca nu vor intelege sa renunte la acea suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa reziliere telefonie mobila Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)
"justa despăgubire" telefonie mobilă ioanageanta94@gmail.com ioanageanta94@gmail.com Am o întrebare legată de \"justa despăgubire\" cerută de Vodafone în cazul rezilierii unui contract de telefonie mobila. Contractul a fost pe 2 ani, fiind ... (vezi toată discuția)
Tot cu 161/2010 pps pps Am un contract la vodafone care expira in octombrie. eu unu as vrea sa ma portez pe orange din diverse motive. Am tot citit pe net una, alta dar nu stiu ce ... (vezi toată discuția)