avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna seara! as avea si eu o intrebare daca am 6 luni de munca si acum am ramas insarcinata voi beneficia de indemnizatie ?
sau trebuie sa am 12 luni lucrate inainte de sarcina?
adica care estecorect 6luni lucrate+9 sarcina sau
12luni lucrate+9 sarcina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:43, 11 Septembrie 2011
trebuie sa aveti 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului
ghiuli a scris:

ms adica voi beneficia dar mai am o intrebare adica cand stiu ca am 12 luni lucrate si nu stiu 5-6luni de sarcina pot sa nu mai merg la serviu sau am obligatia de a merge pana la o anumita luna de sarcina?
cineva m-ia spus ca trb samerg obligatoriu pana la a 7-8 nluna de sarcina
este adevarat?



adica dupa cate luni de sarcina pot intra in concediul de maternitate parca asa se chema?
Daca va referiti la concediul pentru sarcina si lauzie, acesta este de 124 de zile, din care in mod obligatoriu 42 de zile dupa nastere, apoi se paote intra in concediu pentru cresterea copilului. Insa, pana la nastere, puteti beneficia de concediu medical. ATENTIE!!!!!!! Dumneavoastra trebuie sa notificati in scris angajatorului starea dumneavoastra de graviditate, pentru a putea beneficia de prevederile legii (protectia gravidei la locul de munca).
1. Concediu de maternitate este de 126 e zile si nu de 124 de zile ... Cele 126 zile de concediu de maternitate si le distribuie fiecare femeie dupa preferinte, singura restrictie fiind ca minim 42 din cele 126 sa constituie concediu postnatal (dupa nastere).

Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.

2. Concediul pentru cresterea copilului
Pentru a beneficia de acesta si de indemnizatia aferenta, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
In cele 12 luni premergatoare nasterii sunt luate in calcul, pentru a beneficia de CCC pana la 2 ani, si perioadele de concediu medical si concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal panaitescuadrian panaitescuadrian sotia este in concediu postnatal pana pe 20 iulie 2012 [a nascut pe 20 iulie 2010] si va naste urmatorul copil la inceputul lunii octombrie 2012. care este ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)