avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Legitimare sau înmânarea documentelor.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Legitimare sau înmânarea documentelor.

Suntem obligați prin lege sa înmânăm documentele agentului de poliție sau doar să prezentăm actele? Mă interesează dacă există o lege care sa specifice clar acest lucru. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Valentim.77 , utilizator 20:22, 15 Octombrie 2018
Care credeti dvs. ca ar fi diferenta intre ele? Si normal ca agentul trebuie sa se convinga de faptul ca ele sunt autentice.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
tgeorgescu, utilizator
A înmâna - a da ceva în mână cuiva
A legitima - a stabili identitatea pe baza unui document oficial.
Vreau să știu dacă sunt obligat să înmânez actele sau doar să le prezint pt aputea fi legitimat.
A prezenta - a arăta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ești obligat să inmanezi permisul de conducere sau doar sa l arăți George Victor George Victor La un Control de rutină in trafic conducătorul este obligat să inmaneze actele originale sau doar sa le arate ?! Si va spun de ce intreb ... Am fost ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala DoruDumitrascu DoruDumitrascu O cunostinta a fost legitimata si i-au fost ridicate actele deoarece, a oprit autoturismul de servici intr-o zona in care exista indicatorul OPRIREA INTERZISA. ... (vezi toată discuția)
Retinerea tuturor actelor de catre politia de sectie iceuniq iceuniq In data de 25 decembrie am fost oprit de catre un echipaj de la politia sectie 4 Galati pentru nerespectarea regulilor de prioritate pe drumurile ... (vezi toată discuția)