avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovinieta

Am primit procesul verbal sa platesc amenda 125RON pentru ca am circulat fara vignieta. Problema este ca a ajuns la mine in 4 luni si 2 zile (data postei) / 4 luni si 3 zile (data ridicarii de la posta). Sa fac contestatie sau sa platesc? La 1 luna dupa prima contraventie am condus iar inafara orasului fara vignieta. Dupa a 2 -iesire mi-am dat seama ca mi-a expirat vignieta si am cumparat una noua. Deci, sa fac contestatie sau nu?
Cel mai recent răspuns: Mariana Grigore , utilizator 16:20, 25 Februarie 2020
Nimic?
Este optiunea dvs daca contestati sau nu.
Normal ca asa este. Însă am întrebat aici pentru a putea lua decizia corecta.

cyan a scris:

Este optiunea dvs daca contestati sau nu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti contestatie.
E bine asa?

Amenda este 250 lei si nu 125, plateati 125 daca era achitata in 48 ore de la primirea procesului verbal.

Veti mai primi o scrisoare de plata de la CNAIR pentru inca 250 lei pentru ca ati circulat fara rovinieta dupa emiterea pv de constatare.

Nu se emite un alt pv intre data savarsirii primei fapte si data emiterii pv, ati circulat fara rovinieta dupa emiterea primului pv.
Ati inteles ce am vrut sa va spun?
In concluzie, veti plati doua amenzi, una de 250 de la prima fapta si alta de 125 de la a doua fapta, daca o veti achita in termen de 48 ore de la primirea pv.
Au termen de 2 luni sa constate fapta prin sistemul informatic SIEGMCR si apoi sa va trimita pv.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
cyan, moderator
Multumesc....

Alte discuții în legătură

Probleme cu rovigneta sandoor sandoor Buna ziua, am o Dacie double cab, de 3 ani, pentru care anual in Octombrie cumpar rovigneta pe un an de zile ca sa nu mai am problema in urmatorii 12 luni. In ... (vezi toată discuția)
Taxa vignieta Horea52 Horea52 Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala ... (vezi toată discuția)
Am circulat pe drumurile publice fără rovinieta Enache Marius Enache Marius Buna ziua . Am circulat fără rovinieta 2 luni. Câte amenzi as avea de plata? Sau se plătește doar o amenda ? Încă nu am primit nici un proces de ... (vezi toată discuția)