Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: el a primit terenul prin contract de donatie de la parintii lui, ea detine banii pentru 75% din constructia unei casei (restul de 25% contracteaza el un credit bancar), cei doi sunt necasatoriti. Ce proceduri sau acte sunt necesare pentru a nu risca nimic niciunul dintre ei in nicio situatie?
Banuiesc ca a nu risca o cearta, proces de partaj, etc. in caz ca nu se mai "inteleg" dupa un timp...
Eu as opta pentru varianta ca el sa mi vanda macar jumatate din terenul primit si casa sa fie construita din banii la amandoi, jumatate-jumatate, asa, in caz de neintelegere..., o sa puteti beneficia de jumatate din proprietate...
Sau...valoarea terenului cu care vine el plus cei 25 la suta cu care vine el la constructia casei sa fie egala cu cei 75 la suta cu care vaniti dvs. la constructia casei, asa nu vor putea exista discutii de genul... e terenul meu de la mama, la casa am contribuit si eu...
Pentru a fi si doamna proprietara pe teren, in caz de divort, sa spun asa, sa poata revendica jumatate din casa ( sau macar sulta aferenta). Daca terenul ii apartine doar "sotului" doamna va mai avea parte de jumatate din casa ( sau 3/4 dupa cum spun ca vor contribui...) si, daca da , cum va avea acces la acel imobil, terenul apartinand " sotului" si nu cred ca fac casa la intrarea in eventuala curte...ce apartine " sotului"
Partaj divorț
Mari76
Bună seara.
În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit ... (vezi toată discuția)