avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa tineri necasatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa tineri necasatoriti

Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: el a primit terenul prin contract de donatie de la parintii lui, ea detine banii pentru 75% din constructia unei casei (restul de 25% contracteaza el un credit bancar), cei doi sunt necasatoriti. Ce proceduri sau acte sunt necesare pentru a nu risca nimic niciunul dintre ei in nicio situatie?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:24, 18 Octombrie 2018
Sincer, nu, dar nici sa ramana "pe drumuri" dupa investitie sau cu o sulta modica nu este ok...
Nu ramane pe drumuri. Ii va reveni jumatate din casa sau o sulta echivalenta.
si prin ce act oficial se poate demonstra ca eu am contribuit cu 75% din constructia casei?
Cu actul de proveniență a banilor și cu facturi, bonuri, chitanțe prin care ati achiziționat materialele necesare.
O parere personala... in timp valoarea acestor bunuri cumparate scade, intervine uzura morala, fizica... pe cand valoarea terenului, daca ar fi sa cumparati jumatate din el..., poate scade sau creste... Si, nu cred ca este asa de scump terenul in zona incat sa nu va mai ramana si banii pentru a contribui la constructia casei...
Repet,e o parere personala, eu asa as proceda in acest caz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa tineri necasatoriti Miha111 Miha111 Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: el a primit terenul prin contract de donatie de la parintii lui, ea detine banii pentru 75% din constructia unei casei ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț Mari76 Mari76 Bună seara. În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit ... (vezi toată discuția)
Partaj teren cumparat inainte de casatorie emil nastase emil nastase avem o casa construita pe numele ambilor soti, parti egale. terenul pe care a fost construita casa a fost al sotiei, dobandit prin cumparare cu 4 ani inaintea ... (vezi toată discuția)