avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la DGASPC. Pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată?

Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare de domiciliu si program de vizitare mamei?Mentionez ca avem custodie comuna,am program de vizitare,dar copilul sta in programul ei la parintii mei!!!in 90%din timp e la ai mei!Daca se dovedeste abuzul emotional,am sanse sa schimb domiciliul?multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:50, 4 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce consta abuzul emotional?
Daca se va dovedi un abuz emotional ati avea sanse.
Daca exista probleme puteti deschide proces.
Strângeți probe solide, apoi formulați acțiunea.
Multumesc de raspunsuri!Eu am alta familie,am doi copii,iar el ii iubeste foarte mult!Din pacate,il invata tot felul de prostii!Ii spune sa ne loveasca,sa-si scuipe fratii,sa nu ne pupe,sa nu stea cu noi...si exemplele pot continua...din pacate cand ajunge acasa,il interogheaza,il pedepseste...il supune unui abuz psihic intens...el nu-mi povesteste toate astea,dar ii spune mamei mele,toate lucrurile astea...ce simte...cat de constrans se simte!Ea nu-l tine in programul ei,doar cand are petreceri,unde pozeaza si apoi il aduce parintilor mei!in 80-90 % din programul ei,copilulu sta cu parintii mei!!!Dintr-un copil vesel,comunicativ s-a transformat intr-un copil fricos,suparat,retras...cu care greu poti purta o conversatie!E un arici,intr-o stare de disconfort total...
La probe,am deja cativa oameni,vecini ,prieteni care pot spune tot ce vad si ce se-ntampla!Sa astept ca Protectia copilului sa vina cu concluziile sau sa pornesc actiunea in instanta?

Alte discuții în legătură

Ancheta de la protectia copilului influentata de mama costache17 costache17 Buna ziua, sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu. Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)