avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta de la Protectia copilului influentata de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta de la Protectia copilului influentata de mama

Buna ziua,
sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu.

Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am program stabilit de instanta, platesc pensie alimentara,mama mult prea preocupata de viata personala, neglijeaza copilul. Pentru i-am atras atentia de multe ori ca nu se ocupa de baiat se razbuna obligind copilul sa i spuna ca ii e frica de mine si ca nu vrea la mine, desi, culmea in fiecare zi (aproape )mi l da cca 6-8 ore , timp in care eu il ingrijesc. Am proba o inregistrare in care ea il obliga sa mi spuna anumite lucruri iar copilul refuza, o contrazice iar ea se pare ca il agreseaza fizic

Am facut o sesizare la protectia copilului dar inainte de depunerea la registratura am fost in audienta la directorul institutiei explicandu i doamnei ca situatia este una complicata pentru ca mama baiatului este ofiter intr o structura foarte importanta . Doamna director a vazut proba si dorea sa ia masuri urgente dar am spus ca nu e cazul pt ca , copilul era cu mine si urma sa plec cu el in concediu imediat deci nu era in pericol. Am rugat o sa amine ancheta citeva zile pina dupa intoarcerea mea si a baiatului in localitate. Asa s-a si intimplat Numai ca , de ceea ce ma temeam nu am scapat, mama copiului a intervenit si astfel rezultatele anchetei au fost in favoarea mamei copilului.
Ce pot face eu in acveasta situatie/? mai pot face ceva la protectia copilului, pot contesta cumva concluziile anchetei ( de fapt nu cred ca afost vreo ancheta !) .Nu au fost luate niciun fel de masuri si nici vreo monitorizare nu s-a realizat...

Dupa ancheta facuta si concluziile stabilite mama a prins curaj, ma hartuieste si ameninta dar in acelsai timp nu stie cum sa scape de baiat si mi l da zi de zi sa l ingrijesc...

Va rog indrumati ma ce pot sa fac in situatia asta ?

Cel mai recent răspuns: CostinIancu , utilizator 12:07, 11 Octombrie 2016
Stimate domn,
Ati putea solicita prin ordonanta presedintiala stabilirea domiciliului copilului la dvs. Dovediti in instanta tot ceea ce ati indicat aici. Nu-mi dau seama exact ce fel de ancheta a efectuat Protectia copilului. Ne puteti da mai multe detalii?
Nici eu nu stiu CUM S-A DSFASURAT ANCHETA ! eu am fost chemat acolo de doua ori, prima data chiar in ziua in care am depus sesizarea si am fost in audienta la dirtector . Atunci m-au sunat in citeva ore si m-am dus cu copilul ...

Apoi la mai bine de o saptamana fost sunat de psihologul care urma sa o contacteze pe mama spunindu-mi ca acedasta nu raspunde la telefon..

Dupa o zi am fost sunat de acelasi psiholog spunand mi sa ma prezint rapid la protectgia copilului sa discutam. Am aflat ca mama copilului fusese de fapt acolo , la doamna directoare chiar, (fara ca psihologul sa stie de acest lucru si de aceea ma suna pe mine nedumerit ca mama nu i rasp la telefon).
In fine, am fost acolo a doua ora sa ..discutam cum a spus psihologul.. ; a fost o discutie cu trei functionari odata care incercau sa mi spuna ca nu e bine ce fac, sa nu fac plingere la parchet pt rele tratamente si ca dau banii degeaba la avocat .. cam asta a fost ancheta .

..Am raspunsul lor cum ca s-au deplasat la domiciliul mamei si ca copilul e f bine ingrijir si nu sunt probleme , exsita garantii morale etc etc...nimic referitor la proba depusa de mine, nimic referitor la abuzul psihologic si fizic .. NIMIC !
Lasati ancheta si adresati-va instantei. Solicitati in instanta o expertiza psihologica a minorului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
costache17, dumneavoastră împărţiţi custodia copilului.Ceea ce aţi descris conduce la această concluzie.Copilul stă cu Dvs. şi-i place compania Dvs.
Am proba o inregistrare in care ea il obliga sa mi spuna anumite lucruri iar copilul refuza, o contrazice iar ea se pare ca il agreseaza fizic

Deci aveţi o înregistrare ambientală, în absenţa Dvs., înregistrată CUM? Aveţi acordul unei instanţe pentru înregistrare? Şi-a dat acordul fosta Dvs. soţie să o înregistraţi în spaţiul ei privat şi să vă folosiţi de înregistrare?
Stimate domn, sunteţi într-o zonă penală, fiţi atent!
Deci Dvs. aţi reclamat fosta soţie că i-a spus ceva băiatului şi aţi cerut monitorizare.
Monitorizarea constă în prezenţa unui asistent social la luarea copilului de la domiciliul dvs. şi la returnarea copilului. Aţi avut incidente de acest gen? Ce anchetă doriţi să facă Protecţia Copilului?
Aveţi o înregistrare, cam ilegală.Bun.Spuneţi că e abuz psihologic asupra minorului.Dar reclamaţiile dvs., în urma căruia copilul trebuie audiat, mama copilului e chemată la anchete, autorităţile merg la domiciliul copilului şi mama dă explicaţii, în faţa copilului, ce sunt?
Aţi fost sfătuit corect la Protecţia Copilului, cei de acolo văd sute de cazuri şi nu, nu e influenţa doamnei, cred că oricui îi dădeau acelaşi sfat.Medierea, înţelegerea dintre părinţi este în beneficiul minorului.
Martonze , eu va multumesc pentru timpul acordat , raspunzandu-mi la problema/rugamintea mea adresata, public, aici...

Raspunsul dvs ma face sa zimbesc

"Aveţi o înregistrare, cam ilegală" , dar e un zambet amar..

Pentru ca sunt un tata disperat si imi caut dreptatea si vreau o solutie pentru problema mea am sa mai adaug si alte citeva detalii ( atat cit consider eu ca este permis sa o fac in acest forum)..
Copilul meu a fost pus sa ma sune ( de catre mama lui care avea tf pe speaker si intervenea in discutie) si obligat sa mi spuna ca ii este frica de mine , copilul refuza, o contrazicea . El a fost abuzat psihic dar si fizic dupa cum se aude in inregistrare..
Asa ca Domnule / Doamna Martzone mama lui ar cam trebui sa fie obligata sa dea explicatii !

Si inca ceva , nu am facut nimic de capul meu, am consultat un avocat si tot ceea ce am facut am fost sub indrumarea lui.

Prezenta mea pe acest forum este de a ma consulta si cu alte persoane , avocati sau persoane care au avut astfel de probleme si voiam sa stiu daca inante de instanta ar mai fi vreo cale.. eventual contestatie a anchetei desfasurate de institutiile abilitate...

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)