avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Drepturile asistentei intr-o grădiniță
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Drepturile asistentei intr-o grădiniță

Buna seara!
Ce pot face cu o asistenta de grădiniță care deși am aviz epidemiologic ca fetita e sănătoasă și necontagioasa pt a intra în colectivitate, ea imi refuza sa intru cu copilul in unitate găsind motive false. În aceeași zi merg la medicul de familie, cer consult , din nou, pentru copil si imi spune ca e sănătos.
Cum as putea sa procedez legal astfel încât să trec de această asistenta care am inteles ca asteapta șpagă pt a ușura accesul în unitatea de stat de preșcolari?
Cel mai recent răspuns: Simona_c85 , utilizator 18:06, 17 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul de familie trebuie sa emita un document din care sa rezulte ca fetita este sanatoasa si necontagioasa (eventual anexat buletin de analize epidemiologice emis de catre DJSP - laborator analize), nu sa va spuna. Documentul se prezinta la gradinita.
Asta incercam sa spun.Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect.Am aviz si totusi asistenta ne respinge!! Nu ne da voie să intram .Acel aviz este valabil 48 de ore.Eu il iau azi, iar maine dimineata asistenta spune că fetita e bolnavă și ca avizul nu e valabil!!
Ce se poate face?
Documentul despre care vorbiti dvs nu se numeste aviz epidemiologic? Eu îl primesc de la medicul de familie dar , în ciuda faptului că e un document care atesta ca fata e sanatoasa, ea spune că fetita s-a îmbolnăvit peste noapte ( lucru fals) si nu ne primește în unitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce scrie in documentul emis de medicul de familie, nici despre ce boala este suspectat copilul. Dupa stiinta mea, asa cum am mentionat deja, cand este vorba de o boala contagioasa, se emite buletin de analize de catre Laboratorul din cadrul DJSP, pentru analize cerute laboratorului de catre medicul de familie.
Puteti sesiza conducerea gradinitei in scris, cu nr. de inregistrare/ data si cere lamuriri referitoare la motivul pentru care nu se permite accesul copilului in gradinita si de ce nu este valabil avizul medicului de familie, respectiv ce alte documente sunt necesare si cine trebuie sa le emita.
In functie de raspunsul primit puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta: actele medicale la incepetul anului scolar. Stefan021 Stefan021 Buna ziua, Imi cer scuze in prealabil, dar sunt cetatean strain si voi incerca sa scriu corect in limba romana. Am un copil de 7 ani care va incepe noul ... (vezi toată discuția)
Probleme medicale Puiu rosu Puiu rosu Cine este răspunzător de sănătatea copiilor la grădinița? (vezi toată discuția)
Drepturile unei mame care isi creste singura copilul. Bubbles2017 Bubbles2017 Buna ziua ! In primul rand imi doresc un raspuns avizat de la un avocat . Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele neclaritatii : Am inteles ca o mama singura ... (vezi toată discuția)