avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan mai mic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan mai mic

Bună ziua! Dețin un teren de 164 m pătrați care nu are cadastru și intabularea făcută. Acum vrem sa facem cadastru și intabularea și la măsurători iese mai mic cu 10 m pătrați? Ce i de făcut? Poate fi o greșeală la măsurătoare? Având în vedere ca este mic terenul și pe viitor intenționez sa construiesc ceva nu as vrea sa renunț.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 07:31, 15 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Daca sunteti sigura de masuratoare si de acte, ca aceasta este suprafata ce trebuia sa rezulte din ele, si nu va intelegeti cu vecinul/vecinii ( poate a intrat cineva voit sau nevoit pe suprafata dvs.) va trebui sa chemati toti vecinii in instanta intr-o actiune de granituire...
Bună! Revin cu întrebarea... Dacă fac cadastrul asa cum a ieșit mai pot face ceva după? Problema e ca acolo unde este terenul exista un robinet de apa. Cineva lângă noi, a cumpărat o parte de teren, și a făcut casa pe hotar, fără acordul nostru și acum după 15 ani sau mai bine au făcut reclamație la mediu ca le stricam casa, ca nu exista scurgere. Am fost nevoiți sa facem cadastrul, când l am cumpărat nu s a făcut și sa tragem canalizare sa nu taie apa. Noi nu stam acolo dar o avem pe Soacră-mea.
Am refăcut măsurătorile și din 164,83 ies doar 164 m.. Iar pe partea care vrem sa construim iese lipsa, pe lățime. Mulțumesc frumos!

Monatibi a scris:

Bună ziua! Dețin un teren de 164 m pătrați care nu are cadastru și intabularea făcută. Acum vrem sa facem cadastru și intabularea și la măsurători iese mai mic cu 10 m pătrați? Ce i de făcut? Poate fi o greșeală la măsurătoare? Având în vedere ca este mic terenul și pe viitor intenționez sa construiesc ceva nu as vrea sa renunț.Multumesc!

Se poate considera ca acceptati situatia actuala...
Cum v- am spus si mai sus, puteti merge in instanta daca nu va intelegeti altfel si considerati ca cineva a intrat pe proprietatea dvs....
Aveti grija la limita de hotar pe partea cu vecinul ce a construit casa pe aceasta limita, fara respectarea celor minim 60 de cm intre peretele casei si hotar sau acordul scris al dvs. pentru a putea face asta.
Am vazut multe cazuri, unele si aici, pe forum, in care respectivul proprietar ajunsese sa mute limita de proprietate pe terenul vecinului, cu multe discutii...
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc frumos! Cică când și a construit casa era obligat sa lase doar 20 cm. Cadastristul a zis ca în acte este, în realitate este pe hotar. Nu am dat nici o semnătura sa și facă casa pe hotar și are și geamuri dar mici, probabil au baie pe acea parte.
Vedeti^ ca peate o anumita perioada se poate trezi* ca el a lasat acei 20 cm de care vb. in spatele casei si sa i ceara si pe aceia...
Casa in ce perioada a fost construita, ce an?
Puteti intreba la primerie care era la vremea respectiva distanta minima intre limita de hotar si casa, prin '95 stiu sigur ca era de 60 de cm. la mine in localitate, a cerut vecinul meu acordul de a construi casa pe limita de hotar dar pariti nu au fost de acord si a trebuit sa respecte limita....

Alte discuții în legătură

Teren mai mic Monatibi Monatibi Bună! Revin cu întrebarea... Dacă fac cadastrul asa cum a ieșit mai pot face ceva după? Problema e ca acolo unde este terenul exista un robinet de apa. ... (vezi toată discuția)
Teren Monatibi Monatibi Bună! Revin cu întrebarea... Dacă fac cadastrul asa cum a ieșit mai pot face ceva după? Problema e ca acolo unde este terenul exista un robinet de apa. ... (vezi toată discuția)
Limita de proprietate; masuratori cadastrale voit eronate Bogdan Alexandru Bogdan Alexandru Buna ziua, Am urmatoarea problema legata cu limita de proprietate: Vecinul meu a facut cadastru acum 4 ani; Pe limita de proprietate era si inca este ... (vezi toată discuția)