avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA - PFA Norma de venit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA - PFA Norma de venit

Buna ziua,
Am ajuns dintr-o greseala in urmatoarea situatie:
Am un PFA la norma de venit. Am nevoie sa facturez prestari servicii (cod 6202) in UE. Mi s-a spus ca trebuie cod special de TVA. De aici si greseala mea pentru ca nu m-am documentat suficient cand mi s-a spus sa ma inregistrez ca platitor de TVA. Asadar, sunt platitor de TVA (codul de TVA este la fel ca CIF-ul dar cu RO in fata).
Din ce am inteles (era foarte pe graba doamna de la anaf), voi factura in continuare fara tva in UE, insa daca facturez in RO va trebui sa platesc TVA. Asta nu este o problema intrucat facturile mele vor fi doar catre UE.
Asadarm am doua intrebari:
1. Este corect ce am inteles de la doamna de la ANAF? Daca facturez prestari servicii in UE este la fel ca si cum m-as fi inregistrat doar pentru codul special de TVA?
2. Ce declaratie mai trebuie sa depun in afara de 390 VIES? cumva 301?

Va multumesc pentru suport.

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare prest prest Buna ziua. O PFA face prestari de servicii intracomunitare.In tara nu este platitoare de TVA. S-a inregistrat in scopuri de TVA pt.prestarile intracomunitare ... (vezi toată discuția)
Formularele 301 / 390 rtm_trans rtm_trans Buna ziua. As avea si eu o intrebare legata de depunerea formularelor 390 si 301. Am incercat sa ma lamuresc intreband diverse persoane care au tangenta cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare/plata tva prestari servicii intracomunitare Bogdan52 Bogdan52 Buna ziua, In cazul in care un PFA inregistrat in Romania, neplatitor de TVA presteaza servicii pentru un client extern, este absolut obligatorie ... (vezi toată discuția)