avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM si Contributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM si Contributii

Cum pot verifica daca ,contractul individual de munca este inregistrat in REVISAL? Cum pot afla daca angajatorul plateste ,la zi contributiile mele catre stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 18 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării”.

2. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

3. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

4. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime Paula Colta Paula Colta Cum pot lua adeverinta cu vechimea daca administratorul firmei refuza.Firma la care lucrez si tot schimbat denumirea ca sa nu plateasca taxele la stat,Eu am ... (vezi toată discuția)
Daca sunt angajata Florybacaoanu Florybacaoanu Buna ziua cum pot afla daca sunt angajata si daca mi se platesc toate darile catre stat in conditiile in care suntem 2 angajati nu am semnat stat de plata nici ... (vezi toată discuția)
Bună seara - informatii plata contributii Mirela Oprea Mirela Oprea Unde ne putem interesa dacă angajatorul plătește contribuția pentru pensii și dacă suntem angajați cu 4 sau 8 ore (vezi toată discuția)