Am urmatoarea situatie:doua hotarari judecatoresti (tribunal si curte),reintegrarea si drepturi salariale din 01.06.2008.Nu am bani si am depus plangere la parchet.In 01.07.2008,primesc o rezolutie, ca s-a confirmat urmarirea penala dar numai art.277 C.muncii, dar pana in prezent nu s-a rezolvat nimic.Plangere penala art.305-306 c.penal.Rezolutie, tatal copilului a aratat ca are banii, dar nu i-a dat ca nu a stiut CNP.Nici prin mandat postal si nici prin consemnare la cec nu este nevoie de CNP.Am facut toate demersurile si toti sunt de acord cu aratatul banilor.Am facut si ultima cale de atac si se judeca 23.11.2009.Fara niciun leu, copilul nu putea sa mearga la scoala(am cerut in baza Lg.272,art.48,alin.1 lit.f,dar fara raspuns).Protectia copilului m-a actionat in judecata, Ordonanta Presedinsitiala, dar s-a amanat, sa vada ce se rezolva pe 23.11.2009.Am 2 avocati din oficiu (Oronanta Presedintiala si intretinere minor) si 1 vrea sa ma ajute in alt litigiu, tot gratis.Toti 3 nu realizeaza atitudinea parchetului.Dvs. ce sfat imi dati.Multumesc frumos.
Copilul este adoptat de ambii din anul 1997 (hotarare judecatoreasca).Din 15.08.2007,tatal a parasit familia si a procedat in asa maniera,ca nu mai pot sa-l intretin (vanzarea din parti sociale,schimarea denumirii si a locatiei,concedierea mea).Parchetul a considerat ca nu este vorba de art.305-306 pe motiv ca nu l-a afectat pe copil dezvoltarea fizica,intelectuala sau morala, fiindca tatal copilului a aratat ca are bani dar nu i-a dat.In actiunea de la judecatorie s-a cerut si pronuntarea felului de a recupera materia neparcursa, fiindca in baza art.28 (Lg.272/2004), minorul nu poate fi pedepsit nevinovat.D-na avocat care ma apara, a spus ca pt. minor trebuia sa se judece cu celeritate, nu sa se traga de timp din 17.11.2008 si trebuia obligat tatal la contributii cf.art.41 c.familiei, pana binevoieste sa ma reintegreze si sa-mi plateasca drepturile salariale din 01.06.2008.Copilul nu vrea sa plece din casa si a ajuns sa tresara la orice miscare de pa casa scarii (crede ca il ia fortat, insa a spus d-na judecatoare ca-l mai asculta pe data de 24.11.2009, inainte de a incepe dezbzterile.Nu inteleg de ce nu l-a chemat si pe tatal copilului in judecata (tot cu bani se rezolva).Aceasta declaratie a sotului din 03.06.2007 (eu am bani si cu banii rezolv totul) nu a fost bine primita de d-na judecatoare,precum nici scrisoarea trimisa de copil tatalui sau in care il intreba "arati banii si nu te opresti,pana nu ma vezi mort si procurorii sunt de acord",ca nu te-a interesat nici fetita ta naturala,iar pe mama ei a-i inbolnavit-o psihic, apoi a-i divortat.Interesant este faptul ca cei de la Protectia copilului scriu in raport ca eu am declarat (nu este nicio declaratie anexata,nu am afirmat si nu am suferit de asa ceva),ca merg in baston ,fiindca la varsta de 7 ani am avut comotie cerebrala.
Doamna, eu imi aduc aminte cazul dvs. , deoarece ne-ati mai scris si inainte. Atunci v-am mai raspuns si eu, iar acum constat faptul ca inca nu v-ati rezolvat problema.
Totusi, trebuie sa va spun ca sunteti usor incoerenta in felul in care prezentati lucrurile. Pe langa asta, imi vine greu sa cred ca tatal a afirmat ,,eu am bani si rezolv totul" , in fata instantei. daca totusi a declarat asa ceva, este normal ca d-na judecatoare sa nu fie de acord. Pe langa aceasta, ce vreti sa spuneti prin,,tata a aratat ca are bani ,dar nu i-a dat". Iarasi este o chestiune confuza. In plus, acesta nu era un motiv sa vi se respinga cererea pt. abandon de familie, daca tatal doar a aratat ca are bani , nefiind suficient ci firesc ar fi fost sa-i plateasca fiului sau o pensie de intretinere. Din fraza ,,minorul nu poate fi pedepsit nevinovat" , nu reiese ca el s-ar putea face vinovat de ceva.
Mie personal , din tot ceea ce ne-ati mai scris si mai demult, cat si din ceea ce ne relatati acum , mi se pare ca situatia acestui copil este una alarmanta: tarat prin procese, abandon scolar, lipsuri, etc.
De vreme ce vedeti ca nu faceti fata situatiei, de ce nu lasati acest copil sa fie incredintat cuiva care i-ar oferi conditii propice pentru cresterea si dezvoltarea lui? intreb doar .
Nu eu sau d-na avocat poate sa rezolve situatia.Instanta stabileste data cand judeca.Rezolutia Parchetului din 02.04.2009 motiveaza,tatal copilului a aratat ca are banii,dar nu i-a dat ,ca nu-i stia CNP.La proces tatal copilului nu a fost chemat.Declaratia mi-a fost data mie de catre tatal copilului, printre altele "eu am bani si cu banii rezolv totul".Eu nu pot sa-i spun copilului sa mearga la alta familie daca nu vrea.Corect noi l-am infiat si noi trebuie sa-l intretinem, daca nu vrea este obligat, potrivit legii si pt.intretinerea minorului si pt.mine art.41 c.familiei.Este copilul vinovat ca nu are posibilitatea sa merga la scoala, sau a fost pedepsit nevinovat ca mi-a interzis si mie sa-l intretin , mi-a luat totul.
Va rog ajutati-ma
araoil
Am depus o plangere la parchet pe data de 17.11.2008, art.305-306 si 208-210 c.penal.Pe 15.05.2009, am primit rezolutia, in felul urmator,tatal copilului a ... (vezi toată discuția)