avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate,test Adn.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate,test Adn.

Buna seara.Am o fetita de 5 luni,este trecuta pe numele meu,pentru ca tatal ei,nu a venit sa o recunoasca,am rupt legatura,si s-a trezit acuma deodata dupa atata timp sa faca testul de paternitate.I-am spus ca sunt de acord sa l faca.Ce vroiam sa va intreb,eu sunt din Bacau,unde as putea merge sa fac testu,dar sa aibe valoare juridica.La noi in Bacau nu se face.La Iasi se poate face? Va multumesc
Buna seara,
Mergeti la judecatoria Bacau si solicitati aceasta informatie.
Tatal, daca stie ca e copilul lui, poate sa dea o simpla declaratie notariala si sa recunoasca minora si numele lui va fi trecut in Certificatul de nastere.
Eu nu vreau sa mi recunoasca copilul.Eu vreau doar sa fac testul de paternitate,pentru ca asa vrea el.Si nu stiu unde se poate face testul;ca am inteles ca daca faci la clinici private,nu are valoare juridica in cazul in care voi fi nevoita sa merg mai departe..
Buna seara,
Pai daca nu va intereseaza recunoasterea atunci de ce faceti testul?
SANTAJ?
Ca sa aiba valoare judiciara va trebui sa existe un proces pe rol.
In caz contrar banii platiti se vor pierde si va trebui sa platiti din nou un test ADN.
Costul este 2700 lei oricum.

Daca plateste el testul mergeti la IML Iasi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Fac testul pentru ca asa vrea tatal fetitei.Nu ca vreau eu,sau sa il santajez cu ceva.

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere ioana71 ioana71 Buna ziua.Suntem divortati iar sotul meu a spus ca nu vrea sa recunoasca copilul, chiar daca este al lui si este conceput in timpul casatoriei. Avocata lui i-a ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor mariamari100 mariamari100 Buna seara!Numele meu este Maria,am 17 ani si o fetita de 6 luni care este dintr-o relatie de concubinaj care a durat 1 an si jumatate.Eu nu mai tin absolut ... (vezi toată discuția)
Obligatie test paternitate. Acnaib22 Acnaib22 Daca tatal copilului cere testul de paternitate in instanta se poate ca mama sa refuze paternitatea ? (TATAL NU ESTE PE CERTIFICATUL DE NASTERE) Daca este ... (vezi toată discuția)