avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... creante somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

creante somatie de plata

Sintem o PERSOANA JURIDICA de drept privat , care a prestat PE BAZA UNEI licitatii cistigate si a unui CONTRACT ,servicii in baza legii ACHIZITIILOR PUBLICE .
La terminarea perioadei de contract , nu s-a mai organizat o noua licitatie dar am continuat sa prestam servicii lunare in baza unei promisiuni ca intr-un termen cit mai scurt va fi organizata o noua licitatie si va apare un nou contract. In fiecare luna, din cele 9 luni, am emis facturi ,acceptate si semnate de autoritatea publica contractanta .
Dupa cele 9 luni s-a organizat o noua licitatie si participind am devenit cistigatorii ei si prestam pe baza de contract actualmente aceleasi tip de servicii.
Perioada de 9 luni a ramas fara contract si in continuare neplatita, cu toate ca , cum spuneam exista dovezi ale muncii prestate, inclusiv facturi acceptate la plata de autoritatea contractanta.
Va rog sa-mi spuneti, daca initiez actiunea SOMATIE DE PLATA pentru recuperarea acestei creante fac un lucru bun si unde trebuie sa o fac ( JUDECATORIE sau TRIBUNAL ( contencios sau comercial ).
Creanta e sub 100.000,0 ron.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 22:22, 12 Noiembrie 2009
Puteti promova actiunea dar s-ar putea ca aceasta sa fie contestata de autoritatea in cauza, invocand motivul aratat de dvs.
Mai cititi si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Dat fiind faptul ca ati prestat sevicii ce au fost facturate, facturile au fost insusite la plata de catre beneficiar, va indreptateste sa invocati faptul ca a operat prelungirea tacita a contractului .
Prin urmare puteti sa solicitati la judecatorie ( daca benefiarul nu este autoritate publica), sau la sectia de contecios administrativ - tribunal (daca benefiarul este autoritate publica) emiterea de ordonanta de plata intemeiata pe oug 119/2007
SUCCES!
Va multumesc f. mult . Inseamna ca sint pe drumul cel bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit adrian_stoica2006 adrian_stoica2006 buna ziua .... am o factura fiscala semnata cu un client pentru prestarea unor servicii dar nu am un contract de prestari servicii semnat cu persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica -peste 15000 euro marinmariana marinmariana O PRIMARIE COMUNALA POATE INCHEIA CONTRACT CU O FIRMA DE PAZA A CARUI VALOARE DEPASESTE 15.000 EURO FARA A ORGANIZA LICITATIE PUBLICA . (vezi toată discuția)