avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conducta gaz pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conducta gaz pe teren

Buna ziua, am intrat in posesia unui teren (mostenire), 2000 m^2, ideal pentru construirea unei case, am obtinut certificatul de urbanism. Pe urma am aflat ca sub teren se afla doua conducte de gaze naturale, apartinand firmelor Romgaz si Transgaz. Inginerii lor ne-au informat de zonele restrictionate pentru constructie, fiind de 20 de metri si de 50 de metri respectiv pt ambele conducte. Asta in practica inseamna ca am pierdut 80% din suprafata utila, si am ramas cu cam 400 de m^2 utilizabile. Avand in vedere ca probabil renuntam la terenul respectiv din motivul asta, intrebarea mea este daca sunt sanse pentru despagubiri in cazul asta, ce fel de sanse, daca exista precedent, si care ar fi procesul in cazuri de gen?

Multumesc,
Szilveszter Andras

Alte discuții în legătură

Despagubiri/chirie pt conducta transgaz pe terenul meu sorin888 sorin888 Buna ziua, am un teren cumparat de mai multi ani. La vremea aceea, era extravilan agricol. Acum primaria l-a trecut in intravilan, am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Conducta de gaze pe teren proprietate privata ionelstoica73 ionelstoica73 detin un teren intravilan care este traversat de conducta gaze de mari dimensiuni a distrigaz,lucrarea s-a efectuat anul trecut fara accordul meu,defapt ... (vezi toată discuția)
Speta cu magistrale gaz SarahR SarahR Am o conducta de gaz- magistrala pe terenul meu- fanatie, de pe DN73a. Conducta este la suprafata terenului si ocupa toata latime lu cam 22 m. Terenul nu il ... (vezi toată discuția)