avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate presta gratuit și legal o muncă pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate presta gratuit și legal o muncă pentru bloc? Avem un vecin reclamagiu și ne e teamă de probleme cu ITM-ul

Buna ziua,
Avem in bloc un jurist cu ceva probleme psihice, care nu ezita sa penalizeze orice i se pare straniu, mergand pana la a tari administratia in diverse reclamatii, nefondate, fara ca nici macar sa plateasca intretinerea. Ma rog, am castigat in instanta, e bun de plata.
Problema asociatiei este urmatoarea: in dorinta de a repara o parte dintre ghene, am facut o cheta, s-au strans cateva sute de lei, am luat materiale iar un vecin se ofera sa zugraveasca el si sa puna gresia si faianta.
Vecinului, avand deja alte conflicte cu respectivul jurist, ii este teama sa nu cheme ITM-ul si sa il amendeze si pe el si pe Asociatie, pe motiv de munca la negru, pe langa alte drumuri si plimbari ca sa iti demonstrezi nevinovatia...
Va rog, ne puteti ajuta cu o solutie in sensul gasirii celei mai bune forme de contract pentru 3 zile de munca voluntara in folosul asociatiei, astfel incat sa fim si noi acoperiti la o eventuala reclamatie? Precizez ca nu e vorba de munca la negru, suntem oameni de buna credinta, doar vrem sa suflam si in iaurt...
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 16:01, 2 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai aici e buba ca munceste pe proprietatea comuna si nu la el in casa. De aceea trebuie obligatoriu mentionat in PV-ul CEx ca se va desfasura in perioada ....... activitatea ....de catre ..... Important este sa se precizeze ca activitatea se desfasoara benevol si executantul isi asuma orice riscuri si fara pretentii cu privire la producerea vreunui accident. In ceea ce priveste materialele pot fi evidentiate cu titlu de donatie (si nu cheta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect/autorizatie constructie Mirrcea Mirrcea Buna ziua, Ma intereseaza daca locatarii unei scari ai unui bloc pot pune gresie/faianta pe casa scarii, fara sa fie necesar proiect/autorizatie emisa de ... (vezi toată discuția)
Functionarea unei asociatii de proprietari florenta_22 florenta_22 1.Presedintele unei asociatii poate desemna ca administrator o persoana fara sa se fi facut adunare generala,iar locuitorii nu sunt de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)