avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Concediu medical fara stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Concediu medical fara stagiu de cotizare

Buna ziua!
Sunt salariat al unei primarii de 1 luna de zile. Am 44 de ani si am suferit un infarct, am fost transportat la spitalul Sf. Spiridon din Iasi si mi s-a pus un stend la inima. Mi s-a eliberat un certificat medical de catre spitalul Sf. Spiridon din Iasi pe care primaria nu mi l poate plati motivand ca nu am 6 luni lucrate anterior imbolnavirii mele.
Ce pot face in cazul acesta? Eu sunt muncitor necalificat, fac munci grele si nu sunt apt o perioada sa lucrez fizic, sa merg la serviciu. Trebuie sa iau concediu medical in continuare, eu merg foarte des acum la cardiolog pentru monitorizarea starii de sanatate. Cum sa traiesc fara nici un ban? Am si eu familie si copii care sunt la scoala. ...De ce nu mi se poate plati concediul medical? Mi se plateste numai concediul medical cu codul 06 urgenta chirurgicala ....medicul imi da numai 5 zile cu acest cod. Si restul zilelor de medical nu mi se pot plati. Cu ce sa traiesc oameni buni? Astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:06, 24 Octombrie 2018
In ce conditii s-a produs infarctul, la serviciu cand efectuati o activitate prevazuta in fisa postului sau acasa ?
Ce scrie in fisa de aptitudine a dvs. emisa de medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in urma examinarii medicale in vederea angajarii referitor la aptitudinea dvs. in munca pentru postul (inteleg ca este de necalificat) pe care ati fost angajat in primarie ?
In dosarul dvs. medical se regasesc mentiuni legate de afectiunea de care suferiti care a generat infarctul ?
Care este cauza medicala identificata de medici care a dus la infarct ?
Infarctul nu s-a produs la locul de munca. Am avut niste probleme in familie....mi a decedat un membru din familie...si intr-o sambata seara am suferit acel infarct. La angajare am facut controlul de medicina muncii si nu am avut nici un fel de probleme. Problemele au survenit in urma infarctului si a operatiei.
Ideea este ca acum eu nici nu pot lucra, nici nu am vechime sa ma pensionez de invaliditate, nici nu pot sa mi iau concediu medical ca nu am stagiu de cotizare 6 luni, si nu am calificare sa lucrez la birouri....nu ca as gasi sa lucrez la birouri......dar asa se vrea in tara asta.....sa mori! Vedeti, nu ma poate ajuta nimeni!
Intrebarile mele puse in mesajul anterior au avut drept scop sa gasesc o solutie prin care vi se puteau plati concediile medicale, respectiv daca se putea ca evenimentul sa fie incadrat ca accident de munca.
Nu cunosc alta posibilitate.
Incercati sa solicitati ajutor social de la primarie pana veti putea sa lucrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat sa merg la lucru mariusherdean mariusherdean obligat sa merg la lucru dupa un infarct . am primit 7 zile de concediu medical si replica ca pot sa fac ce vreau caci medical nu mi se mai da. sa ma descurc ... (vezi toată discuția)
Cardiac la volan ContSters304576 ContSters304576 Buna ziua. Ma numesc Marian si datorita faptului ca nu stiu carei institutii sa ma adresez, apelez la bunavointa dvs. de a-mi acorda un raspuns si sugera ... (vezi toată discuția)
Abuz medic medicina muncii ridder1 ridder1 Am facut un control la medicina muncii pentru angajare iar medicul de acolo mi-a gasit tensiunea 150 cu 100 si mi-a dat apt conditionat si pot lucra doar 30 de ... (vezi toată discuția)