In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara avertisment un pumn in mandibula. In urma incidentului m-am ales cu o fractura de mandibula destul de urata care necesita sa fie operata si fixata cu o placuta de titan. Initial am vrut sa ajung la o intelegere cu idividul dar acesta refuza sa imi achite pana si cheltuielile medicale in totalitate si propabil o sa ajung sa depun plangere la politie si ulterior sa il dau in judecata. In acest caz cam ce pretentii materiale pot avea si ce cale trebuie sa urmez,
Operatia este deja programata abia luni din pacate. De slutuire nu poate fii vorba pentru ca se va realiza prin interiorul gurii din fericire. De asemenea o sa pierd maseaua de minte.
Ingrijirile medicale necesare in vederea efectuarii interventiei chirurgicale vor depasi 60 de zile.
Daca va exista un prejudiciu estetic/fizic de neinlaturat, atunci am putea discuta de una din urmarile prevazute de art 182 ,la care face trimitere art 184 din codul penal, anume slutirea.
Greu de crezut ca operatia se va face prin interior. Daca medicii au spus asta...
In ce priveste nr. de ingrijiri medicale, acestea nu vor atinge pragul de 60 necesar tragerii la raspundere a agresorului pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava prevazuta de art. 182 C.p.p., decat daca ar fi vorba de dubla fractura de mandibula (chiar si aici discutabil). Nefiind vorba de asta, nr. de ingrijiri va fi cel aratat de mine mai sus. 40-45 (in cazul in care nu apar complicatii postoperatorii).
Vatamare corporala
s1924
Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)