avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de asigurare sociala?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de asigurare sociala?

buna ziua,tuturor! am si eu cateva intrebari pentru cei care pot sa ma ajute.Am inchis contractul de munca,incepand cu 01.12.2005.In prezent nu realizez nici un fel de venit.Intrucat am probleme de sanatate si nu mai beneficiez de medic de familie,imi puteti spune ce fel de contract pot sa-mi fac cu casa de asigurari de sanatate,care este suma lunara si daca se poate plati din urma?totodata as dori sa aflu daca un contract de asigurare sociala IMI PERMITE SA BENEFICIEZ SI DE MEDIC DE FAMILIE SI DE CONTINUITATEA VECHIMII IN MUNCA?Stiu ca pentru un astfel de contract,venitul lunar asigurat pentru 2006 nu poate fi mai mic de 269 RON,dar nu mai stiu daca cota este tot de 30%?CE MA SFATUITI?VA MULTUMESC MULT DACA MA PUTETI AJUTA.
Cel mai recent răspuns: rusalim , utilizator 09:47, 13 Octombrie 2007
pai nu are prea mare valoare punctajul realizat, dar contribuie ca si timp la completarea celor 30 de ani, nu? asta poate fi chiar mai important, nu poti stii cum o sa fii la 60 de ani.

platesti 5 mil pe rmn, chiar asigurata fiind???
E vorba de contributia la asigurarile sociale,nu la pensie.
rusalim a scris:

E vorba de contributia la asigurarile sociale,nu la pensie.

Daca nu ati realizat venituri impozabile din 2005, trebuie sa incheiati un contract de asigurare cu Casa de Asig.de Sanatate , si sa achitati contributia de 6.5 % din salariul minim brut pe tara. (390 in 2007)
pe ultimele 6 luni, cu majorari de intarziere. Astfel puteti apela la servicii medicale in calitate de asigurat.
Da asa este;am fost la Casa de asigurari,o persoana mi-a zis ca trebuie sa platesc incepand din 10.2007 ,sase luni in urma,23.5 ron/luna,alta ca trebuie sa platesc de cand am intrerupt C.I.M.,mai precis din 12.2005,adica vreo 5 mil si ceva,bani pe care nu ii aveam.Asa ca am platit 6 luni.Cert e ca respectiva societate care presteaza servicii (Rmn)nu are inca incheiat contract cu Casa de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare cass pe ultimii 5 ani eva74 eva74 buna ziua, a-si dori sa intreb daca am avut intrerupere de10 luni in cartea de munca in 2007 acum in 2011 dupa ce mi s-a terminat somajul si nu mai realizez ... (vezi toată discuția)
Pot sã îmi plãtesc singur contribuþiile ca sã îmi meargã vechimea? Marti Marti Bună ziua, Vreau să ştiu dacă mi s-a încetat CIM şi nu mai am activitate, dar în acelaşi timp vreau să nu am întrerupere şi să îmi meargă mai ... (vezi toată discuția)
Cuantumul contributiilor sociale pentru cei fara loc de munca ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As vrea sa-mi spuneti si mie care sunt contributiile sociale care trebuiesc platite de o persoana care nu are un loc de munca si care vrea sa ... (vezi toată discuția)