avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul indemnizatie de maternitate

Buna ziua,
Inteleg ca indemnizatia de maternitate se calculeaza pe baza salariului brut realizat in ultimele 6 luni dinaintea lunii de incepere a concediului de maternitate.
In cazul meu, de la 1 ian 2018 angajatorul a introdus lunar un adaos compensatoriu pentru a compensa pierderile suferite in urma trecerii contributiilor de la angajator la angajat, dar fara sa il adauge la valoarea salariului brut din contractul individual de munca. Ce se intampla in acest caz cu calculul salariului brut din acele ultime 6 luni? Se ia in considerare la calcularea salariului brut si adaosul compensatoriu mentionat?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:27, 24 Octombrie 2018
Daca nu este cuprins in salariul brut, nu poate fi luat in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 66 din ccm 2007 - 2010 Kitte Kitte La ce se refera Articolul 66 din CCM 2007 - 2010 ? Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o ... (vezi toată discuția)
Prenatal / postnatal laura25gabi laura25gabi Buna ziua, Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii iunie , pana pe 7 ian am fost angajata la o firma iar din 8 ian mi-am bagat cartea de munca la cumnatul meu pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical de maternitate in somaj betty_dumy betty_dumy sunt somera din ianuarie 2009 , din luna noiembrie am intrat in concediu medical de maternitate ,eu urmand sa nasc in decembrie. as dori sa stiu cum se ... (vezi toată discuția)