avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecina refuza reparatii coloana apa comuna pe motiv ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina refuza reparatii coloana apa comuna pe motiv ca a schimbat destinatia incaperii (fara autorizatie)

Intr-un imobil cu 4 apartamente (2 ap parter, 2 ap etaj), am renovat unul din apartamentele de la etaj (in calitate de proprietari) inlocuind (din necesitate) conductele/ coloanele de apa vechi si aflate in stare foarte proasta. Am reusit sa inlocuim integral (subsol, parter si etaj) coloana de apa de la bai, platind integral inlocuirea ei si reparatiile aferente (zugravit, placat cu faianta) si pentru vecina de sub noi de la parter. Vecina a refuzat insa inlocuirea coloanei si scurgerii din bucatarie aflata in dreptul apartamentului dansei, chiar si pe cheltuiala noastra, pe motiv ca dansa si-a mutat bucataria in alta camera (fara autorizatie) si ca nu doreste sa isi strice peretii cu reparatii. In timp, au aparut scurgeri pe peretele dansei (parter) cand noi folosim chiuveta din bucatarie (etaj). Mentionez ca noi nu am modificat deloc destinatia originala a incaperilor din apartament. Ea refuza vehement reparatiile, chiar si pe cheltuiala noastra, chiar si dupa ce i-a fost emisa o notificare prin executor, declarand ca singura solutie din partea ei este sa ne mutam bucataria sau sa nu mai folosim chiuveta. Intre timp, dansa a trecut apartamentul in proprietatea fiicei ei (care locuieste in alt oras), insa aceasta nu doreste sa se implice deoarece nu doreste sa aibe probleme cu mama ei, cu care nu se prea poate discuta rational. Noi nu mai folosim chiuveta din bun-simt, nevrand sa umezim peretii si sa degradam starea imobilului, insa nu se mai poate. Ce actiuni putem lua pentru a o obliga sa ne lase sa reparam instalatiile, fiind o coloana comuna de instalatii? Nu exista asociatie de proprietari, deoarece vecinii au refuzat in mod repetat sa participe la intemeierea uneia.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:25, 25 Octombrie 2018
Daca ati notificat vecina si aveti dovezile in acest sens, stie despre problema la instalatia parte comuna si a mai modificat si destinatia incaperilor... eu as folosi acea ghiuveta pana ii cade toata zugraveala dupa perete, sa ma dea in judecata apoi...
Comportamentul descris se circumscrie unui abuz, in sensul ca este afectata folosinta normala a spatiului locativ detinut. In acest sens, proprietara respectiva poate fi chemata in judecata pentru a fi obligata la incetarea acestui abuz si la efectuarea reparatiilor necesare asupra instalatiei de apa aflata in proprietatea sa.
De ce sa se chinuie... domnul prin tribunale aiurea, fara vina, chiar binevoitor...sa foloseasca ghiveta normal si vecina, daca nu i convine, sa cheme pe dommnul in instanta...
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns!
App, accesul la acea conducta nu se poate face dacat prin peretele vecinei, nu exista nici o alta posibilitate, nu?

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin care impiedica accesul la tevile comune adiushu adiushu Buna seara.Am o problema cu vecinul de la parter din cauza caruia teava de scurgere de la bucatarie nu poate fi schimbata. De cateva luni scurgerea la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa la capatul de coloana EduardG EduardG Buna ziua, Recent am cumparat un apartament in zona Dr Taberei – Bucuresti, et 3/3, bloc vechi, fara subsol sau demisol. Odata ce m-am apucat de ... (vezi toată discuția)