avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce acte imi trebuiesc pentru infiintare PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce acte imi trebuiesc pentru infiintare PFA?

As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru infiintare PFA?
este avantajos ca si PFA?
multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:33, 25 Octombrie 2018
E mai recomandat un srl decat un pfa daca priviti faptul ca la srl microintreprindere veti plati impozit pe venitul microintreprinderii de 3% daca nu veti avea pe srl niciun salariat si impozit de 5% pe venitul din dividende. La pfa platiti impozitul pe venit din activitati independente 10%.
La ambele, pe venitul incasat ca persoana fizica, daca acesta depaseste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie care in acest an este 22800 lei vet plati contributii sociale la sanatate 10% calculata la valarea plafonului.. In plus, doar pentru cazul venitului net incasat de la pfa (venit brut incasat - cheltuieli deductibile platite) veti plati si contributie la pense 25% tot la valoarea plafonului si tot in aceleasi conditii ca si la sanatate.
In schimb, daca contabilitatea la pfa este mai simpla si o puteti face personal, la srl va trebui sa colaborati cu un contabil autorizat.
Cheltuielile de infiintare la pfa sunt mai mici decat cele de la srl.
Va rog sa cititi la adresele
[ link extern ]
si
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comercial tatianab70 tatianab70 Buna ziua! As dori sa stiu daca vand un spatiu comercial si masina care sunt pe firma ce se va plati la stat sau cat se va plati din suma obtinuta ? Ce voi ... (vezi toată discuția)
Srl sau pfa ? Anisoara22 Anisoara22 Buna ziua, eu sunt manichiurista ( fara diploma acreditata) as vrea sa stiu ce e mai bine sa deschid un SRL sau un PFA (ca sa pot profesa aceasta meserie ... (vezi toată discuția)