avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cum stiu daca un imobil este ipotecat?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cum stiu daca un imobil este ipotecat?

Buna seara! intentionez sa cumpar un apartament. proprietarul are datorii foarte mari la intretinere si nu le mai poate achita. Este de acord sa ii platim datoria si sa ii dam apartamentul nostru mic iar el sa ne dea apartamentul lui mare in schimb. Pe langa datoria de la intretinere mai are o datorie la banca. As putea sa ii dau banii sa scape de datorii si sa iau apartamentul dar ma gandesc sa nu fie capcane. Poate avea ipoteca pe apartament si eu sa nu stiu? isi da seama notarul daca un imobil este ipotecat?
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 23:13, 25 Octombrie 2018
Buna seara! Se rezolva foarte simplu. Cereti un extras informativ de la cartea funciara a sectorului respectiv. Cereti-i actele apartamentului si incheierea de carte funciara si acolo gasiti nr. de carte funciara pentru a completa formularul pentru extras.
Nu dati niciun ban fara acte. Se poate face un antecontract de vanzare - cumparare, in care stipulati clar pentru ce dati avansul. De ex, plata datoriilor la intretinere. Apoi, acest act se inscrie in cartea funciara si el nu poate sa vanda fara acordul dvs, daca intentioneaza acest lucru. Exista posibilitatea ca banca sa aiba instituita ipoteca de gr. I pe apartament. Atunci se schimba datele problemei. Initiati demersurile si tineti-ma la curent. Succes!
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare cumparare romeo mart romeo mart intentionez sa cumpar un apartament am fost la notariat si am stabilit ceea ce trebuie adus de catre cei 2 vinzatori ce acte si am vrut sa fac actul autentic ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament ipotecat vickm vickm As dori sa stiu care este cea mai sigura procedura de urmat pentru achizitionarea unui apartament ipotecat la banca. Proprietarul intentioneaza sa stinga ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)