avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl minorului lucrează în UK și cere micșorarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl minorului lucrează în UK și cere micșorarea pensiei de întreținere la 1/4 din salariul minim din România. Este posibil să obțină acest lucru?

Fostul cere micsorarea pensiei de intretinere la 1/4 minim pe economie din Romania instanta a hotarit sa plateasca 200 lire sterline ,el locuieste in Anglia de 10 ani,si din cei 200 nu a platit decat 500 ron pe 5 luni ,este restant deja din Iulie,este posibil sa i dea la salariu minim daca el locuieste in strainatate? Am 20 zile la dispozitie sa fac intampinare,
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: claudia7880 , utilizator 14:25, 31 Octombrie 2018
Dacă aveți deja o hotărâre, mergeți la executor sau formulați plângere pentru abandon de familie.
Cu privire la întâmpinare, mergeți la avocat să v-o redacteze, după ce va studia actele din dosar, acțiunea, etc.
Buna ziua domnule avocat ,multumesc pentru raspuns,am formulat plingere pentru abandon deja dar el a venit si cere micsorare pensiei si vrea sa plateasca la minim pe economie din romania desi el este stabilit in strainatate.in tara nu are nimic pe numele lui nu pot face executare!
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
claudia7880, utilizator
Daca ati facut sau faceti dovada resedintei lui obisnuite in strainatate, eventual sa cunoasteti si adresa locului de munca si veniturile realizate, nu are sanse sa obtina micsorarea unei pensii pe care si asa nu o plateste inteleg.
Buna ziua doamna avocat, multumesc pentru raspuns , da pot face dovada resedintei , o sa fac intampinare , multumesc frumos! Pensia Nu o plateste sustine ca Nu lucreaza de 6 luni Si Nu are venituri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca aduce adeverinta ca nu mai munceste se va da 25% din minimul net pe economie, dar va trebui sa o o dovedeasca daca nu o dovedeste va fii bun de plata.
Daca ramane 200 lire nu puteti executa suma in Anglia deci mai bine vb cu el si mergeti la cacealma spunetii ca l veti executa la locul de munca din Anglia si se vor pune popriri pe numele lui in Anglia si mai bine achita de bunavoie

Daca tine tine daca nu, asta e.Oricum daca nu dovedete ca nu mai are loc de munca ramane 200 lire dar daca nu achita nu va incalzeste cu nimic

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare stefcriss stefcriss am avut o relatie in urma cu 5 ani din care a rezultat un copil ,noi nu ne am mai vorbit din momentul in care am ramas insarcinata in urma cu un an jumate l ... (vezi toată discuția)
Documente infiintare asociatie si fundatie bm_maria bm_maria Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie. De unde se ia dovada disponibilitatii denumirii, respectiv dovada sediului si a patrimoniului. ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere stefail stefail Buna seara. In urma divortului din anul 2020,fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere de 1/4 din venitul minim pe economie, pentru un ... (vezi toată discuția)