avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine este responsabil pentru pagube si renovare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine este responsabil pentru pagube si renovare

Am cumparat anul trecut in Septembrie un apartament la etajul 2/4 si fiind intr-o stare jalnica a trebuit sa renovez total apartamentul. In sufragerie era parchet vechi pe care l-am scos si am pus polistiren peste care am pus parchetul nou, aseara, deci la distanta de un an de zile complet i-a cazut vecinei de sub mine o parte din tencuiala de pe tavan.
Vecina considera ca este din vina noastra pentru ca in momentul renovarilor s-a facut multa galagie si bubuituri s.a.m.d.
Intrebarile mele sunt, se poate sa fie vina celor care au renovat adica sunt eu responsabil pentru pagube? Si daca da ce trebuie facut sau cum trebuie sa procedez mai departe?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:26, 26 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

La un an de zile e putin probabil sa consideram ca din culpa dumneavoastra i-a cazut vecinei o parte din tencuiala. Daca va dori la un moment dat sa formuleze o actiune in instanta impotriva dumneavoastra va trebui sa dovedeasca aceasta culpa, ori, din punctul meu de vedere e greu de dovedit. Daca se intampla asa, puteti sa-i chemati in garantie pe cei care s-au ocupat de renovare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecina are obligatia sa probeze pretinsa dv culpa la un interval de 1 an de zile de la interventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)