avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot risca pedeapsa cu inchisoarea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot risca pedeapsa cu inchisoarea?

Buna ziua. Poate fi vorba de santaj daca stiam de existenta unei sustrageri de bani dintr-o firma si am incercat sa colaborez cu faptasii in acest lucru prin amenintarea ca ii voi da in vileag? Daca renunt la aceasta colaborare dupa ce i-am amenintat si nu mai doresc sa obtin nimic de la ei (nu am obtinut nici un folos pana acum decat niste informatii cu privire la fapta) dar nici nu raportez superiorilor fapta (nu cred ca ma voi impaca cu gandul ca privez pe cineva de libertate) pot fi acuzat de ceva ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 13:54, 13 Noiembrie 2009
1. Incercarea de colaborare este in sine o tentativa, deoarece daca colaborati, deveniti participant la fapta respectiva.
2. Santajul -- din ceea ce ati prezentat -- a avut deja loc, este o fapta consumata.

Pentru a fi acuzat de orice, faptele trebuie sa fie dovedite.
in functie de probe, puteti fi acuzat de anumite infractiuni (santaj, favorizarea infractorului...). depinde, ins, si subliniez, de probe - declaratiile respectivilor, martori etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de stupefiante arken123 arken123 Salut, am si eu o mica intrebare: Sunt consumator de etnobotanice, iarba si hasis. acum vreo 2 ani de zile, un domn de la DIICOT din oras cu mine, m a ... (vezi toată discuția)
Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru șantaj și hărțuire. ce pedeapsă riscă făptuitorul? Rei899 Rei899 Buna ziua, Am avut o aventura extra-conjugala care s-a terminat acum 2 luni. Persoana in cauza a continuat sa ma hartuiasca tot acest timp prin sms-uri, ... (vezi toată discuția)