avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot scapa de un credit mostenit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot scapa de un credit mostenit?

Tatal meu a facut un imprumut la BRD si un card de cumparaturi (extindere pe cardul de salariu) la Bancpost. Acum 1 luna a decedat si atunci au inceput drumurile la banci (mentionez faptul ca eu nu mai locuiam cu tatal meu de 15 ani, parintii mei fiind despartiti. Am aflat ulterior din alte surse despre acele credite). La cei de la BRD am despus o cerere de anulare a creditului cu ajutorul politei de asigurare pe care tatal meu a platit-o tot timpul. Ar mai fi de achitat aprox 5000 de lei la BRD si vreo 3200 la Bancpost.
Cam in cat timp imi va veni decizia legata de imprumutul facut la BRD daca am depus dosarul cu cererea de anulare +actele necesare cu o luna in urma?
Precizez faptul ca tatal meu a avut pus un diagnostic ce reprezinta faptul ca el pierdea uneori contactul cu realitatea, simtul raspunderii, se neglija sau avea mici pierderi de memorie.
Spre exemplu, la Bancpost nu a restituit niciodata suma pe card, ci platea doar dobanda lunara crezand ca in aceea intra si rata pe care o are de platit. Practic, nu a fost informat corespunzator si timp de vreo 2 ani el a tot platit aiurea..
Ce pot face pt a anula acele credite?
Pot solicita copii dupa contractele semnate de el pt a le citi ? Daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 14:02, 28 Octombrie 2018
Nu mai aveti nicio problema decat daca faceti succesiunea .....
De-abia atunci preluati acest credit.
Pentru mai multe detalii lasati-mi o adresa de mail
Stiu aceste lucruri, dar voiam sa aflu daca exista posibilitatea de a scapa de ele oricum. Cel de la BRD era asigurat. As dori sa stiu in ce conditii pot cere bancii sa imi arate un exemplar al contractului semnat de tatal meu. As vrea sa gasesc undeva o clauza care sa ma ajute sa anulez creditul.

DenisRif a scris:

Nu mai aveti nicio problema decat daca faceti succesiunea .....
De-abia atunci preluati acest credit.
Pentru mai multe detalii lasati-mi o adresa de mail

Practic invocati decesul si-apoi nu faceti succesiunea pana nu intervine prescriptia la executare... Treburile sunt mai ample dar le puteti rezolva si cu o consultare a unui avocat care sa va invete ce si cum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei datorii in urma unui deces janiela janiela Buna ziua cui citeste! Sper sa am puteti ajuta cu o informatie, ar isemna enorm... Va scriu in legatira cu decesul tatalui mei (29 sept 2011). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)