avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutie când mama a plecat din țară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutie când mama a plecat din țară

Va rog sa mi spuneti pasii ce trebuie facuti in cazul in care mama a obtinut in prima instanta custodie totala eu in calitate de tata am facut apel si am d3scopetit ca mama a plecat din tara nu amanuntat protectia copiluli am gasit minoru la bunica acesteia fara documente mama are acum mutatie pascani si minorul in comuna din jud iasi ce masuri se iau multumesc mentionez faptul ca am conditii de intretinere minor si domiciliu in iasi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:15, 28 Octombrie 2018
Am acte doveditoare de la asistenta sociala din satul in care se afla minora ca mama nu a anuntat nici o autoritate cu privire la plecarea acesteia din tara si nici unde si cu cine va lasa copilul.Nu stiu ce pasi sa urmez mai departe ca mama sa fie decazuta din drepturi.mentionez faptul ca procesul este in stagiul de apel facut de mine ea neavand nici un act legal in care sa reiese ca are custodie totala. Ma ajuta faptul ca luni k sa scot o ordonanta prexidentiala in care minorul va sta la mine pana la definitivarea procesului?.va multumesc
Sentinţele din procesul de fond, chiar dacă nu sunt definitive, sunt executorii şi, dacă sunteţi în apel, înseamnă că există sentinţa de la fond, document cât se poate de legal.
Nu o puteţi dvs. decade pe mama din drepturile părinteşti, numai DGASPC-ul sau Autoritatea Tutelară poate cere asta, pentru fapte foarte grave împotriva copilului.
Puteţi cere orice prin Ordonanţă Preşedinţială, durează şi aceea destul de mult, nu obţineţi nimic pe loc şi nu există taxă de urgenţă. Mama copilului poate a plecat într-o excursie, dvs. trebuie să demonstraţi că a părăsit copilul pentru o perioadă mai îndelungată.
Aveti posibilitatea de a castiga in apel în situatia data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere custodi Danutzza Danutzza Buna...va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat urgent... Unchiul meu a decedat in urma cu vreo 3 saptamani(era in varsta de 37ani),acesta era ... (vezi toată discuția)
Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna mirelushk23 mirelushk23 Am si eu o intrebare : sunt divortat de sotia mea de aproape un an de zile si avem un copil in varsta de trei ani.Ea vrea sa plece cu copilul in Italia, dar eu ... (vezi toată discuția)