avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident

Buna am avut un accident la munca miam tăiat un deget si al doilea strivit unu care a fost strivit sa vindecat cam70 la sută iar cel tăiat și strivit osul am ramas 50 la sută nul mai pot închide si ramas cu traumatism nu le mai pot închide normal nici nu pot să iiau nimic în mîna am stat 3 luni medical și Acum mă trimis la un alt specialist. Unde trebuie să mă adresez pentru a întocmi actele .și dacă beneficiez de acele 12 salate.va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:32, 28 Octombrie 2018
Evenimentul produs trebuia anuntat la ITM si cercetat ca AM de o comisie numita prin decizia angajatorului. Dosarul de cercetare trebuia avizat de ITM si AM inregistrat de firma prin completarea formularului FIAM.
In baza PV de cercetare AM si a formularului FIAM depuse de angajator la CJP puteti beneficia de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Prestatiile si serviciile se platesc de CJP din Fondul national unic pentru AM si BP constituit in baza Legii nr. 346/ 2006 republicata in 2009 din cotizatiile lunare, obligatorii, ale firmelor.
La ce va referiti cand mentionati, citez: "..... Unde trebuie să mă adresez pentru a întocmi actele .și dacă beneficiez de acele 12 salate.... " ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident munca ContSters496631 ContSters496631 Am avut un accident de munca ,m-am taiat la un feliator de mezeluri(nu foarte tare) dar am fost la urgenta am facut si injectie pt ca aveam temperatura si sa ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Bilboreanu Bilboreanu Buna ziua.Daca se constata o boala ca fiind profesionala ce obligatii are firma la care lucrez si in ce mod si le poate indeplini? (vezi toată discuția)
Accident de munca Mihai rmn Mihai rmn Am fost lovit de un coleg de munca cu un stivuitor si m- am ales cu o fractura destul de urata ce drepturi am ? (vezi toată discuția)