avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Reabilitare cazier
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Reabilitare cazier

Mă interesează am fost condamnat la3 ani cususpendare
cînd o să am cazierul curat???????


pedeapsa3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza prevederilor art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani conform prevederilor art. 92 Cod penal. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Mureş la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul
mijloacelor sale de existenţă. Desemnează Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mureş pentru supravegherea executării măsurilor şi obligaţiilor instituite în sarcina inculpatului. În temeiul art. 93, alin. 3 Cod penal dispune ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Primăria ...În baza art. 94 alin. 1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c - e se comunică Serviciului de Probaţiune Mureş. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 alin. 1 şi 2 Cod penal privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei în cazul în care inculpatul nu va respecta, cu rea-credinţă, măsurile de supraveghere sau obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii sau nu îndeplineşte integral obligaţiile civile. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 alin. 4 Cod penal privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei în cazul în care inculpatul va săvârşi din nou o infracţiune în cursul termenului de supraveghere de 4 ani.
Pronunţată în şedinţă publică azi 02 octombrie 2015, ora 12.00.
Document: Hotarâre 250/2015 02.10.2015

ART. 165 c.p.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.


ART. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
(3) În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere, dacă la acea dată hotărârea de condamnare era definitivă, sau de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, dacă actul de graţiere se referă la infracţiuni în curs de judecată.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
(5) În cazul condamnărilor succesive, termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.

Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns dar tot nu mam lămurit in cazul meu

Dupa 7 ani de la ramanerea definitiva.
Mulțumesc frumos
Art. 92 "(1) Durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere constituie termen de supraveghere pentru condamnat şi este cuprinsă între 2 şi 4 ani, fără a putea fi însă mai mică decât durata pedepsei aplicate.
(2) Termenul de supraveghere se calculează de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă.
(3) Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţiile ce îi revin, în condiţiile stabilite de instanţă."

De aici nu rezultă că după 4 ani pot sa fiu reabilitat??? mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla ... Emanuel111 Emanuel111 Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla și cum rămâne cu carnetul de conducere ? Termene de judecată 13/02/2024 - ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)
Calcul reabilitare rianovich rianovich Buna ziua, In arest preventiv, am executat 13 luni... Am fost condamnat definitiv in Aprilie 2014 la 3 ani cu executare. Am executat restul pana la 2/3 si ... (vezi toată discuția)