avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Reabilitare cazier
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Reabilitare cazier

Mă interesează am fost condamnat la3 ani cususpendare
cînd o să am cazierul curat???????

pedeapsa3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza prevederilor art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani conform prevederilor art. 92 Cod penal. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Mureş la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul
mijloacelor sale de existenţă. Desemnează Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mureş pentru supravegherea executării măsurilor şi obligaţiilor instituite în sarcina inculpatului. În temeiul art. 93, alin. 3 Cod penal dispune ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Primăria ...În baza art. 94 alin. 1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c - e se comunică Serviciului de Probaţiune Mureş. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 alin. 1 şi 2 Cod penal privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei în cazul în care inculpatul nu va respecta, cu rea-credinţă, măsurile de supraveghere sau obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii sau nu îndeplineşte integral obligaţiile civile. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 alin. 4 Cod penal privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei în cazul în care inculpatul va săvârşi din nou o infracţiune în cursul termenului de supraveghere de 4 ani.
Pronunţată în şedinţă publică azi 02 octombrie 2015, ora 12.00.
Document: Hotarâre 250/2015 02.10.2015

Termenul pe care trebuie sa il calculați rezulta din art.de lege pe care vi le-am indicat initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul reabilitare rianovich rianovich Buna ziua, In arest preventiv, am executat 13 luni... Am fost condamnat definitiv in Aprilie 2014 la 3 ani cu executare. Am executat restul pana la 2/3 si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)
Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar ... Gagarin123 Gagarin123 Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar după un an trebuie sa fac scoala de șoferi din nou sau trebuie doar examen pt ... (vezi toată discuția)