avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Construcție de locuință - 7ml din axul drumului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Construcție de locuință - 7ml din axul drumului

Bună seara,

Dețin un teren ce are deschidere de 16 ml la drumul sătesc. Pe o laterală, există o parcelă, cotă indiviză 1/4, de 4m lățime (pe lângă cei 16) - ce are destinația de cale de acces/ drum de servitute, pentru parcelele din planul secund. După ce am făcut proiectul la casă, obținut Autorizația de Construcție - toate documentele necesare, unul dintre vecinii din planul 2, îmi atrage „prietenește” atenția că nu respect Certificatul de Urbanism - construcția de locuințe este permisă cu respectarea zonelor de protecție a drumurilor delimitate, minim 7 ml din axul drumului. Proiectantul a ținut cont de respectiva prevedere, locuința fiind plasată la 8 ml de axul drumului principal/ sătesc, nu de parcela ce are destinația de cale de acces/ drum de servitute.

În respectiva situație, trebuie să refac tot proiectul, să reiau toate demersurile, sau cei minim 7 ml din axul drumului fac referire la drumul sătesc (nu drumul privat/ de servitute). În Contractul de vânzare/ cumpărare, respectiv Planul de amplasament și delimitare, parcela de 4m lățime nu este desemnată ca drum, ci ca teren în suprafață de x m.p., amplasat în parcela y, cu nr. cadastral z, înscris în Cartea Funciară nr. q ...

Mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
cain2k, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum de servitute + lot, sau un lot unic care include si drumul? NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez o parcela de teren dintr-un lot mai mare care urmeaza a fi parcelat. Am discutat cu proprietarul sa prevada un drum de ... (vezi toată discuția)
Distanta legala pt. drum de servitute: 4m sau 7m? gabi-mirela gabi-mirela In anul 2007 am achizitionat un teren in Domnesti-Ilfov care beneficiaza de un drum de servitute cu latimea de 4m si lungimea de 60m. In anul 2010 am vrut ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)