avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prelungire viza port arma
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prelungire viza port arma

Buna ziua,
Am permis port arma in care sunt trecute 2 arme de vânătoare si 2 pistoale neletale unul cu gaz si altul cu alica. Armele de vânătoare le.am vândut, am permisul de vânător, dar nu activez. In permisul port arma, a rămas cele 2 pistoale neletale, pe care le.am tot vizat pentru prelungire la 5 ani, de 4 ori. Acum urmează sa merg iar la prelungire viza. Întrucât am permis port arma valabil încă, am fost vânător pentru care am făcut cursuri si am dat examen la acea vremea, pentru noua viza mai am nevoie de absolvire curs de instruireteoretica si practica . Conform legii 295/2004 si legii 329/din 2015, nu am nevoie. Nu știu dacă a mai apăru ceva ulterior.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 30 Octombrie 2018
Valabilitatea permisului de armă - arme neletale - se prelungește de către structura de poliție competentă în a cărei rază teritorială își are domiciliul, reședința sau, după caz, locul de rezidență titularul dreptului dacă acesta îndeplinește condițiile prevăzute la art. 57 alin. (4) din Legea 295/2004.

art.57
(4) Autorizația de procurare a armelor neletale prevăzute în categoria C din anexă se acordă persoanelor prevăzute la alin. (1), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:
a) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de un an;
b) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârșite cu intenție;
c) sunt apte din punct de vedere psihologic și medical;
d) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranța națională, viața și integritatea corporală a persoanelor, conform datelor și informațiilor existente la organele competente;
e) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deținere sau, după caz, de port și folosire a armelor letale ori neletale supuse autorizării, cu excepția situațiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calității prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5);
f) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale și neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condițiile prezentei legi.
g) au absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de port arma anulat kvi22 kvi22 Buna ziua, Acum un an m-am ales cu permisul de port arma anulat, motivul fiind pierderea(furtul) armei din dotare. Arma se afla in geanta, am lasat geanta ... (vezi toată discuția)
Reinnoire viza port arma teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.Daca o persoana a fost condamnata la doi ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani,o ... (vezi toată discuția)
Pot obtine permisul de port arma daca am amenzi neplatite ? Bogdan88 Bogdan88 Pot obtine permisul de port arma ( arme neletale ) daca am amenzi contraventionale neplatite ? Am 800 lei de plata - 4 amenzi a 200 lei fiecare pentru ... (vezi toată discuția)