avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... UK Community Order si cazierul din Romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

UK Community Order si cazierul din Romania

Care este echivalentul in Romania pentru o condamnare de tip Community Order din Marea Britanie? Si care ar fi explicatia ca dupa aproape un an de la sentinta din Marea Britanie nu imi apare nimic in cazierul din Romania?
Cel mai recent răspuns: Marius_25 , utilizator 12:01, 1 Noiembrie 2018
Community order inseamna munca neplatita in cadrul comunitatii. Aceasta poate include: munca neplatita, supraveghere, excluziune, interdictie de parasire a domiciliului intre anumite ore, interdictie de a frecventa anumite locuri, persoane, a desfasura anumite activitati, tratamente, programe,
Daca vi se acceseaza numele in ECRIS ( Sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare) va apare condamnarea
Multumesc frumos pentru raspuns.

Conform ECRIS: "Statul membru a cărui cetățenie o deține o persoană devine depozitarul central al tuturor condamnărilor pronunțate împotriva acesteia".
[ link extern ]

Asta inseamna ca in Romania sunt 2 baze de date? una pentru cazierul local (in care mie nu-mi apare nimic) si una pentru ECRIS?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie de a intra in alte tari - cazier judiciar adina_md adina_md Buna seara. Daca exista cineva care are ceva experienta in dreptul penal din Anglia si drepturi sau interdictii de intrare pe teritoriul Marii Britanii, as ... (vezi toată discuția)
Amenda penala, cand e curat cazierul? radugrgsc radugrgsc buna, am o amenda penala pt furt din magazin la cat timp dupa ce am platit-o se sterge cazierul(reabilitare de drept)? pot sa cer reabilitare judiciara la 1 ... (vezi toată discuția)
Cazier-reabilitare victorcd2005 victorcd2005 Salut tuturor! Am si eu o intrebare pentru specialisti. Sa presupunem ca o persoana a fost condamnata la plata unei amenzi penale. Dupa trecerea unui ... (vezi toată discuția)